ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ 5ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός για τη Θεσσαλονίκη αποτέλεσε το 5ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Απριλίου, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.
Χορωδιακά και χορευτικά συγκροτήματα υψηλής ποιότητας από Εσθονία, Τσεχία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Κύπρο και Ελλάδα, παρουσίασαν ένα υπερθέαμα χορογραφιών, μελωδιών και χρωμάτων, σε μια μοναδική στο είδος της διοργάνωση από τη Χορωδία «ΚΟΡΑΗΣ».

Η είσοδος στις συναυλίες του Φεστιβάλ ήταν ελεύθερη για το κοινό που κατέκλυσε ασφυκτικά, όπως κάθε χρόνο, την Αίθουσα Τελετών καθ’όλο το διήμερο.Το Φεστιβάλ άνοιξε τις πύλες του το πρωί του Σαββάτου με όλες τις χορωδίες να παίρνουν μέρος στην Επίσημη Τελετή Έναρξης στο Ωδείο της Ρωμαϊκής Αγοράς, πλημμυρίζοντας μελωδικά το ιστορικής αξίας αρχαιολογικό μνημείο-κόσμημα της πόλης. Εντυπωσιακές υπήρξαν επίσης τόσο η Έναρξη των συναυλιών όσο και η Τελετή Λήξης που πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ από την Ομάδα Μιούζικαλ “K’s Blink” και από χορευτές της Σχολής Χορού “VISTA” αντίστοιχα.
 Το 5ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ ήταν αφιερωμένο στον διακεκριμένο μαέστρο και διοργανωτή των μεγαλυτέρων διεθνών Χορωδιακών Φεστιβάλ στην Ελλάδα, Θρασύβουλο Κάββουρα, του οποίου τη μνήμη και το έργο υπογράμμισε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας και μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Φεστιβάλ, Μο Σταύρος Σολωμός.
             Την ανάληψη πρωτοβουλίας και την κατάθεση πρότασης προς τον Διεθνή Οργανισμό της UNESCO για καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Μιούζικαλ, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ, Στράτος Τσίχλας, πρόταση που τυγχάνει της υποστήριξης και του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας. Ανακοινώθηκε επίσης η παραγωγή ταινίας  με στόχο τόσο την ευρύτερη ανάδειξη της παγκόσμιας καλλιτεχνικής αξίας και μοναδικότητας του Φεστιβάλ, όσο και την πολιτιστική και τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης - της πόλης που φιλοξενεί το Φεστιβάλ - στο εξωτερικό.
               Με τις ωραιότερες εντυπώσεις από τις παραστάσεις όλων των συμμετεχόντων, το ραντεβού με τους πολυάριθμους φίλους του Μιούζικαλ ανανεώθηκε για το 6ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ που θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 8 Μαΐου 2016, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Παρακαλούμε για τη δημοσίευση ή μετάδοσή του.


Για τη Χορωδία «ΚΟΡΑΗΣ»

                    Ο Πρόεδρος                                                                  Η Γεν.Γραμματέας


                 Στράτος Τσίχλας                                                                 Ειρήνη Οζούνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ