ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 29 Απριλίου 2015 στο αμφιθέατρο της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης ημερίδα με θέμα ''Νεανική Επιθετικότητα'' (Σχολικός  Εκφοβισμός–Bullying), που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης και η Εύξεινος Λέσχη Κοζάνης.

Στην ημερίδα αναλύθηκαν όλες οι πλευρές που έχουν να κάνουν με το φαινόμενο της νεανικής επιθετικότητας και του σχολικού εκφοβισμού που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και στην χώρα μας το τελευταίο διάστημα.
Η επιστημονική ανάλυση έγινε από τους ειδικούς: Dr. Αραπίδης Γ. Kων/νος Ψυχίατρος Διδάκτωρ Ψυχιατρικής ΑΠΘ (Εισαγωγή - Ορισμοί Επιθετικότητας), Τέρτη Λ. Άννα Ψυχολόγος - MSc - Ψυχοθεραπεύτρια (Διαδικτυακός Εκφοβισμός (Cyberbullying), Ταρατσίδου Ι. Ιωάννα Ψυχολόγος (Θύμα - Θύτης - Θεατής), Τσακμάκης Δ. Νικόλαος Κοινωνικός Λειτουργός - Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων "Ορίζοντες" (Οικογενειακοί Παράγοντες Κινδύνου - Προστασία), Γκιαούρη Ι. Στεργιανή Ψυχολόγος - Διδάκτωρ Παιδαγωγικής - Προϊσταμένη ΚΕΔΔΥ Κοζάνης (Θεραπευτικό Έθος).
Εκ μέρους των διοργανωτών, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Υγείας - Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Σταύρος Γιαννακίδης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χαράλαμπος Τσεβεκίδης και ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης Κωνσταντίνος Σανίδης  ευχαρίστησαν τους ομιλητές και το κοινό για την συμμετοχή τους και δήλωσαν πως θα προσπαθήσουν με ανάλογες ημερίδες, εκδηλώσεις να ενημερώνουν τον κόσμο, τόσο σε θέματα υγείας και κοινωνικού αποκλεισμού, όσο και σε άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)