ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ

Η πλειοψηφία των σημαντικότερων ζητημάτων που αυτή τη στιγμή απασχολούν την Επιχείρηση, τους Εργαζόμενους και τους Πολίτες/Καταναλωτές, βρέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου που αναπτύχθηκε κατά την πρώτη συνάντηση του νέου Προεδρείου του Σωματείου με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη.

Το μείζον θέμα της εισπραξιμότητας (απλήρωτοι λογαριασμοί), οι εισαγωγές ρεύματος και το pressing που δέχεται αυτή τη στιγμή ο λιγνίτης, το θέμα ¨ΔΕΗ & Αλουμίνιον¨ και οι  προεκτάσεις αυτού, καθώς και η πρόθεση της Επιχείρησης να διατηρήσει και να ενισχύσει το κοινωνικό της πρόσωπο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο θέμα των προσλήψεων που πρέπει αυτή τη στιγμή να τρέξουν μέσα από την προκήρυξη διαγωνισμών. Για το εν λόγω, ο Πρόεδρος επέδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία αναγνωρίζοντας και επισημαίνοντας ότι «οι πολλές προσλήψεις που πρέπει να γίνουν και η ανάγκη να μπει στη ΔΕΗ νέο αίμα που θα ¨προικιστεί¨ με την τεχνογνωσία που θα τους μεταφέρουν οι παλαιότεροι», μόνο ευεργετικά αποτελέσματα μπορεί να έχουν για την ΔΕΗ και κατ΄επέκταση για τον κοινό καλό.
«Πτολεμαΐδα V»: σε ό,τι έχει να κάνει με την νέα μονάδα επισημάνθηκε η ήδη εκπεφρασμένη (εκ των δύο πλευρών) θέση που επικεντρώνεται στην αναγκαιότητα και στην σπουδαιότητα για την κατασκευή και λειτουργία της.
Μονάδα ΙΙΙ του ΑΗΣ Πτολεμαίος: στην παρούσα φάση αναμένεται να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που αφορούν στο μέλλον της ενώ  η διατύπωση (από τη μεριά του ΥΠΑΠΕΝ), αιτήματος προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για  την ένταξή της στο καθεστώς των Μονάδων του άρθρου 33 της Οδηγίας 2010/75/ΕΕ, (που θα σημαίνει παράταση λειτουργίας), είναι μία απόφαση που αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς θα καθορίσει τα σχετικά με την ΙΙΙ.
ΕΣΣΕ: από τη πλευρά του Σωματείου εκφράστηκε η κατηγορηματική του θέση που δεν είναι άλλη από το ό,τι ζητά να υπηρετηθεί στο ακέραιο η υλοποίηση της Σύμβασης, επιμένοντας στο να αρθούν άμεσα όλα τα τεχνικά εμπόδια. Η δέσμευση του κ. Παναγιωτάκη είναι ότι τα όσα προβλέπονται  για την Σύμβαση θα τηρηθούν στο ακέραιο.
Υπογραφή Σύμβασης για τους υπαλλήλους με 8μηνη σχέση εργασίας: Το θέμα προσεγγίζεται θετικά απο τη Διοίκηση και θα διερευνηθούν όλες οι παράμετροι και οι νομικές πτυχές ώστε να δρομολογηθεί στην σωστότερη βάση.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παρακολουθεί τις εξελίξεις και ενημερώνεται για κάθε ένα νέο στοιχείο που προστίθεται στα ζητήματα που το απασχολούν.
Γραφείο Τύπου 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)