ΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ "ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ" ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2015», το οποίο διοργανώνεται από τον Δήμο Φλώρινας και το Νομικό Πρόσωπο αυτού.Ο δεύτερος κύκλος των εκδηλώσεων ξεκίνησε με τη συναυλία-αφιέρωμα στους Θεσσαλούς δημιουργούς από την ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης» και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Θεσσαλών και Φίλων Νομού Φλώρινας. Παράλληλα, την ίδια μέρα ξεκίνησαν τη λειτουργία τους, κατά μήκος του ποταμού Σακουλέβα, οι εκθέσεις των καλλιτεχνών, ενώ πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια της έκθεσης των Φλωρινιωτών ζωγράφων, στο χώρο του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», αφιερωμένης στον Φλωρινιώτη ζωγράφο κ. ΣτερίκαΚούλη.
 Η ορχήστρα "Βασίλης Τσιτσάνης" μετά την εξαιρετική εμφάνιση του περασμένου καλοκαιριού επέστρεψε στη Φλώρινα, για να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα - απάνθισμα από τα σπουδαιότερα και αναλλοίωτα στον χρόνο τραγούδια των σπουδαίων Θεσσαλών δημιουργών που με το έργο τους έγραψαν τις δικές τους χρυσές σελίδες στο μεγάλο βιβλίο του λαϊκού τραγουδιού. Ο χώρος γέμισε με μουσικές και τραγούδια των Βασίλη Τσιτσάνη, Απόστολου Καλδάρα, Κώστα Βίρβου, Χρήστου Κολοκοτρώνη, Μπάμπη Μπακάλη, Γιώργου Σαμολαδά και του Θόδωρου Δερβενιώτη. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας με τον Βασίλη Τσιτσάνη, με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννησή του.Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κ.κ. Κώστας Σέλτσας και Γιάννης Αντωνιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Όλγα Μούσιου-Μυλωνά, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φλώρινας κ.κ. Άρης Αριστείδου, Άκης Καραγκιοζίδης και Μιχάλης Καρακόλης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας κ. Νίκος Μουρατίδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Περιφερειακοί Σύμβουλοι. 

Την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων, κήρυξε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, ο οποίος στον χαιρετισμό του είπε:
«Πιστοί στην αμοιβαία υπόσχεσή μας, βρισκόμαστε και πάλι όλοι μαζί σε μια ξεχωριστή βραδιά για τη Φλώρινα και τους πολίτες της. Οι εκδηλώσεις μας έχουν δύο βασικά χαρακτηριστικά. Το πρώτο είναι η εθελοντική προσφορά, η οποία πρέπει να ομολογήσω ότι είναι συγκινητική. Το εθελοντικό κίνημα κάνει έντονη την παρουσία του και στα «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ 2015». Το δεύτερο είναι η ανάδειξη του ντόπιου πολιτιστικού μας δυναμικού μέσα από τη συνεργασία μας με πολιτιστικούς συλλόγους, το πανεπιστήμιο αλλά και με ανθρώπους της τέχνης. Κι αυτό θα το δείτε σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεών μας. Όλους αυτούς τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.
Θέλω να επισημάνω ότι η οικονομική στενότητα δεν μας επιτρέπει να επεκτείνουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και στις Δημοτικές κοινότητες του Δήμου μας, όπως θα θέλαμε και περιοριζόμαστε αναγκαστικά μόνο στην πόλη της Φλώρινας. Είμαστε όμως παρόντες στις τοπικές τους γιορτές τις οποίες στηρίζουμε.Το ποτάμι μας, ο δικός μας Σακουλέβας, η μαγευτική αυτή περιοχή, που αποτελεί την ταυτότητα της πόλης και του Δήμου μας, είναι και πάλι στο επίκεντρο των εκδηλώσεών μας. Με τα έργα που εκτελέσαμε, εκτελούμε και προγραμματίσαμε σε όλο το μήκος της παραποτάμιας περιοχής, δένει αρμονικά ο πολιτισμός με το περιβάλλον, γιατί εμείς οι Φλωρινιώτες θέλουμε να αναδείξουμε τη Φλώρινα, το ιστορικό μας κέντρο, τη μοναδικότητα της περιοχής του Σακουλέβα, τον λόφο του Αγ. Παντελεήμονα, τον αρχαιολογικό χώρο, ό, τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η πόλη μας. Δυστυχώς, η οικονομική κρίση, οι έκτακτες οικονομικές αποφάσεις της κυβέρνησης «πάγωσαν» τα έργα αυτά αλλά και κάθε έργο που εκτελείται στην περιοχή μας. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα απεμπλακούν οι χρηματοδοτήσεις των έργων αυτών και θα συνεχίσουμε μέχρι την ολοκλήρωήη τους.
Φίλες και φίλοι,
Όλα αυτά που θα δείτε στη διάρκεια των εκδηλώσεων είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και συνεργασίας της Δημοτικής μας Αρχής με φορείς και πολίτες, χωρίς στεγανά και προτιμήσεις, μακριά από μίζερες αντιλήψεις που σκοτώνουν τη συλλογική προσπάθεια.
Προχωράμε μπροστά. Η ζεστασιά με την οποία αγκαλιάζετε τις εκδηλώσεις, διασφαλίζει την επιτυχία τους και αποτελεί την εγγύηση ότι πάντα θα έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.
Ανταποκρινόμενοι στην αγάπη σας, φέτος ξεκινάμε με μια ξεχωριστή συναυλία που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με τον σύλλογο Θεσσαλών και Φίλων Ν. Φλώρινας». Η ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης» θα μας παρουσιάσει απόψε έργα Θεσσαλών δημιουργών.
Εύχομαι σε όλους και όλες να περάσετε ευχάριστα παρακολουθώντας τις εκδηλώσεις μας “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ 2015”».
Το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:
Στις 16:00 στο γήπεδο τένις στην περιοχή του Αγ. Νικολάου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτό τουρνουά τένις ανδρών γυναικών από το τμήμα αντισφαίρισης της λέσχης πολιτισμού Φλώρινας, στις 19:00 στο Νέο πάρκο ο Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Φλώρινας «ΣΑΡΙΣΕΣ» θα έχει ανοιχτό πρωτάθλημα, ενώ το τμήμα Καλαθοσφαίρισης του ΦΣΦ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ διοργανώνει 2ο τουρνουά μπάσκετ. Στις 20.30 στο 3ο γυμνάσιο ο σύλλογος Θεσσαλών & Φίλων Ν. Φλώρινας θα παρουσιάσει χορούς της περιοχής του και στις 21.30 στον ίδιο χώρο θα εμφανιστούν οι κανταδόροι της Γ Η-λικίου, όπου θα προλογίσει η πρόεδρος του συλλόγου φλωρινιωτών στην Αθήνα κα Παναγιωτίδου Ελευθερία.
Την Τετάρτη 19 Αυγούστου οι εκδηλώσεις «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2015» θα συνεχιστούν ως εξής:
Στις 16:00 στο γήπεδο τένις στην περιοχή του Αγ. Νικολάου θα συνεχιστεί το ανοιχτό τουρνουά τένις ανδρών γυναικών από το τμήμα αντισφαίρισης της λέσχης πολιτισμού Φλώρινας, και στις 19:00 το 2ο τουρνουά μπάσκετ 3χ3 από το τμήμα Καλαθοσφαίρισης του ΦΣΦ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ.
Στις 20.30 στον αύλιο χώρο του 1ου-2ου Δημοτικού Σχολείου θα γίνει παρουσίαση των τμημάτων ρυθμικής γυμναστικής και μοντέρνου χορού της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας και στις 21:30 στον ίδιο χώρο θα εμφανιστούν η Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας, η «Παναγία Σουμελά» Αμμοχωρίου και ο Σύλλογος Ποντίων Μελίτης «Ο Πόντος» σε μια Ποντιακή Βραδιά.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)