Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η αίτηση ακύρωσης των «Ενεργειακών Δήμων» κατά της Υπουργικής Απόφασης για το ΕΑΠ (Τοπικός Πόρος) την ίδια στιγμή που η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και οι Δήμοι συνεργάζονται αρμονικά και χωρίς αποκλεισμούς

Με την απόφαση αριθμ. 58/2015 το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ακύρωσης, που υπέβαλαν οι «Ενεργειακοί Δήμοι», κατά της Υπουργικής Απόφασης που αφορά στην εφαρμογή του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος (ΕΑΠ) για το Τέλος Λιγνίτη (Τοπικός Πόρος).

Με την παραπάνω απόφαση απορρίφθηκαν οι ισχυρισμοί των αιτούντων περί του παράνομου και αντισυνταγματικού χαρακτήρα των ρυθμίσεων της Υπουργικής Απόφασης για την κατανομή και διάθεση του Τοπικού Πόρου, κριθείσες από το Δικαστήριο ως νόμιμες.
Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με πρωτοβουλία του πρώην Περιφερειάρχη Γιώργου Δακή, παρενέβη στο ΣτΕ κατά της αίτησης ακύρωσης και στη συνέχεια η νυν Περιφερειακή Αρχή με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη ενίσχυσε την παρέμβασή της με το αποτέλεσμα που αναφέρθηκε παραπάνω.
Επειδή η πολύ καλή, εποικοδομητική και συμπληρωματική συνεργασία της Περιφέρειας με τους Δήμους σε όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος θα πρέπει να συνεχισθεί ενισχυμένη προς όφελος της ανάπτυξης, με την αξιοποίηση των πόρων του Τέλους Λιγνίτη (Τοπικός Πόρος)
Επειδή η υλοποίηση έργων/ενεργειών και η παροχή υπηρεσιών ανάπτυξης είναι το ζητούμενο για την αυτοδιοίκηση, τους Φορείς και τους πολίτες και όχι ποιος είναι ο Φορέας Υλοποίησης
Επειδή η θετική επίδραση από την υλοποίηση των έργων δεν περιορίζεται μόνον στα διοικητικά όρια ενός Δήμου ή μίας περιοχής
«η συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με τους Δήμους θα συνεχιστεί, με βάση και την απόφαση του ΣτΕ που επιβεβαιώνει την μέχρι τώρα λειτουργία και συνεργασία μας, με στόχο την υλοποίηση χρήσιμων έργων και δράσεων με ορατό αποτύπωμα και συμβολή στην ανάπτυξη, στο αμοιβαίο όφελος και στην κοινή προοπτική» επιβεβαίωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)