Γ.ΖΕΜΠΕΛΙΑΔΟΥ:ΟΛΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ;

Κύριε Πρόεδρε,
Η κραυγή αγωνίας, που εξέπεμψαν, αρχικά στις 6 Μαΐου και στη συνέχεια στις 17 Ιουλίου οι ειδικευόμενοι γιατροί της Παθολογικής κλινικής και πρόσφατα το Νοέμβριο οι ειδικευόμενοι γιατροί της  Παιδιατρικής κλινικής του Γ.Ν. Κοζάνης,  που συνοψίζεται στη φράση "Κινδυνεύει η ζωή των συμπολιτών μας", δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού σε κανέναν.

Το διάστημα που ακολούθησε της αρχικής καταγγελίας των ειδικευόμενων γιατρών, είδαμε να ακολουθεί μια σωρεία επιστολών, τόσο από τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, όσο και από τον Δήμαρχο Κοζάνης ο οποίος έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Αντίστοιχα το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, απασχόλησε σε έκτακτες συνεδριάσεις του, η κατάρρευση των κλινικών του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου και αντιπροσωπεία φορέων της Εορδαίας συναντάται σήμερα με τον Υπουργό Υγείας.
Ο Συνδυασμός μας σε συνέχεια αυτών των σοβαρών καταγγελιών, ενημερώθηκε διεξοδικά από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, γιατρούς και ειδικευόμενους, για την κυριολεκτικά τραγική σημερινή κατάσταση του «Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης» συνολικά, καθώς και για τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και του «Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας».
Πρόσφατα για το ίδιο θέμα παραβρεθήκαμε στη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, στο οποίο παρών ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας.
Από την συζήτηση που έγινε και στην οποία πήραν μέρος όλοι οι θεσμικοί παράγοντες του τομέα της Υγείας, προέκυψε ένα πρόβλημα διάλυσης συνολικά του συστήματος Υγείας στην Περιφέρειά μας.
Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα  η κινητοποίηση όλων των φορέων με μορφή συλλαλητηρίου την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου.
Επειδή το θέμα είναι μείζον και επειδή έχει ήδη αποδειχθεί ότι οι επιστολές που έχουν σταλεί δεν πρόκειται να επιλύσουν κανένα πρόβλημα, πολύ περισσότερο που δεν έφεραν αποτέλεσμα οι επισκέψεις στη Περιφέρεια του αρμόδιου Υπουργού Υγείας,  ζητούμε τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα τη συμμετοχή μας στην κινητοποίηση και την σαφή διατύπωση των αιτημάτων μας με κεντρικό σημείο την: «Αποτροπή κλεισίματος κλινικών των Νοσοκομείων Μαμάτσειου και Μποδοσάκειου, αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων όλων των Νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας και παρουσίαση του Κυβερνητικού Σχεδίου για τον χάρτη της Υγείας στην Περιφέρεια»
Στο έκτακτο αυτό ΠΣ προτείνουμε να συμμετέχουν: εκτός από τους εκπροσώπους της 3ης ΥΠΕ, και τις Διοικήσεις των νοσοκομείων, οι Ιατρικοί Σύλλογοι, οι σύλλογοι των Νοσοκομειακών γιατρών και των Νοσηλευτών, το ΕΚΑΒ και ο σύλλογος εργαζομένων ΕΚΑΒ, τα Επιμελητήρια, τα Εργατικά Κέντρα, οι Βουλευτές, οι Δήμαρχοι και οι αξιωματικές αντιπολιτεύσεις των Δήμων που φιλοξενούν τις νοσοκομειακές Μονάδες καθώς και όποιος άλλος κρίνετε απαραίτητο.
Είναι απολύτως σαφές ΟΤΙ, ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ
.
Με εκτίμηση
      Γεωργία Ζεμπιλιάδου
   Περιφερειακή Σύμβουλος
   Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)