ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Υπουργό Οικονομικών με
Θέμα: Βαρύ το πλήγμα στην εγχώρια παραγωγή αγελαδινού γάλακτος από την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος.Αξιότιμοι κ. κ. Υπουργοί,
Αυτή τη στιγμή, δεκάδες παραγωγοί αγελαδινού γάλακτος στη Φλώρινα και πολλοί περισσότεροι σε ολόκληρη την Ελλάδα πλήττονται από την απότομη διακοπή της απορρόφησης της εγχώριας παραγωγής από τις γαλακτοβιομηχανίες της χώρας. Εκατοντάδες κτηνοτρόφοι αναγκάζονται να πετούν το γάλα που παράγουν στερώντας τις οικογένειές τους από τα αναγκαία εισοδήματα για να επιβιώσουν.Από την άλλη, εγχώριες βιομηχανίες γάλακτος, υπό τη συνεχή πίεση του ανταγωνισμού και υπό το βάρος όλων των επιπλέον φόρων που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια (ιδίως το 2016), προσπαθούν να επιβιώσουν μειώνοντας τα έξοδά τους και προχωρώντας σε εισαγωγές φθηνού γάλακτος από χώρες της Βόρειας Ευρώπης.
Αυτή η κατάσταση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ολική καταστροφή τους Έλληνες κτηνοτρόφους-παραγωγούς αγελαδινού γάλακτος. Η μόνη άμεση λύση αυτή τη στιγμή είναι η επαναφορά του ορισμού του φρέσκου γάλακτος στις πέντε μέρες ή η κατάργηση των φόρων και των επιβαρύνσεων στις βιομηχανίες του γάλακτος, με την υποχρέωση να απορροφούν το σύνολο της εγχώριας παραγωγής.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί
1. Γνωρίζετε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην παραγωγή και αγορά γάλακτος;
2. Προτίθεστε να επαναφέρετε τον χαρακτηρισμό του φρέσκου γάλακτος στις πέντε μέρες;
3. Σκοπεύετε να ελαφρύνετε φορολογικά τις επιχειρήσεις γάλακτος, με την προϋπόθεση να απορροφούν το σύνολο της εγχώριας παραγωγής;
Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)