ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα: Μείωση της τιμής των εισιτηρίων στα μουσεία, κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης . Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:
Κύριε Υπουργέ,
Η Ελλάδα είναι η χώρα που έβαλε τα θεμέλια του σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτισμού. Δεν υπάρχει μέρος στη χώρα μας όπου δεν έχουν ανακαλυφθεί σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα. Οι Έλληνες είναι και θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι περήφανοι για τον πολιτισμό τους, τη στιγμή μάλιστα που κάποιοι προσπαθούν να τον καπηλευτούν. Για να μπορέσεις όμως να προασπίσεις τον πολιτισμό σου, θα πρέπει πρώτα να τον γνωρίσεις και να τον κατανοήσεις. Τα μουσεία, αποτελούν τις πύλες προς αυτή την κατεύθυνση.Οι σημαντικές αυξήσεις που επήλθαν στα εισιτήρια των μουσείων, σε συνδυασμό με τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια, έχει οδηγήσει σε σημαντική μείωση των εγχώριων προσελεύσεων. Η επίσκεψη στο μουσείο τείνει να γίνει πολυτέλεια, με αποτέλεσμα, το κράτος από τη μία να χάνει σημαντικά έσοδα που θα χρηματοδοτήσουν νέες ανακαλύψεις και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, ενώ από την άλλη, οι Έλληνες στερούνται του δικαιώματος να γνωρίσουν τον ένδοξο πολιτισμό τους.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Προτίθεστε να προχωρήσετε σε μείωση της τιμής εισόδου στα μουσεία της χώρας, ώστε να δώσετε τη δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας να γνωρίσουν τον πολιτισμό μας;

Ο ερωτών βουλευτής

Γιάννης Αντωνιάδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)