ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΩΦΩΝ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με όλα τα «όπλα» στη διάθεση τους ξεκινούν προετοιμασία οι Εθνικές Ομάδες Ανδρών και Γυναικών, στο δρόμο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη από 24 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2016. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ανδρών με τον Ιωάννη Παπαδόπουλο στο «τιμόνι» θα αρχίσει προπονήσεις την Τετάρτη, 1η Ιουνίου, στην Αθήνα, ενώ την ίδια μέρα οι γυναίκες θα ταξιδέψουν στο Βόλο για προετοιμασία υπό την καθοδήγηση της προπονήτριας Αθηνάς Ζέρβα.
Πλήρες ρόστερ για την Εθνική Ανδρών
Δεκαέξι καλαθοσφαιριστές επιλέχθηκαν, από το τεχνικό team για να ακολουθήσουν το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, που θα πραγματοποιηθεί αρχικά στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο ΣΕΦ και στο Γήπεδο Σαλπέας. Πρόκειται για τους: Μιχάλη Απτόσογλου, Κώστα Γκανατσά, Άκη Γρίλλη, Γιάννη Ερηνάκη, Βαγγέλη Ντερτιλή, Παναγιώτη Ντικούδη, Ραφαήλ Πεταλά, Ελισσαίο Κοσκινά, Γιώργο Κεραμιτσούδη, Χρήστο Παγκράτη, Παναγή Πιερή, Γιώργο Τετώρο, Γιώργο Τσαγκαρούλη, Γιάννη Τασιούλη, Χρήστο Τασιούλη και Κώστα Στρέκλα. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας έχει προγραμματιστεί φιλικό στο Αγρίνιο, στις 8 Ιουνίου, με τον Παναιτωλικό ΓΦΣ, ενώ οι προπονήσεις των ανδρών θα συνεχιστούν από τις 9 έως τις 18 Ιουνίου στο Καρπενήσι, εκεί όπου θα επιλεγεί η τελική 12αδα που θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνδρες θα κάνουν «πρεμιέρα» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κόντρα στην Τουρκία, στις 24 Ιουνίου, ημέρα έναρξης της διοργάνωσης, στο γήπεδο της ΧΑΝΘ.«Ξεκινάμε την προετοιμασία με όλους τους αθλητές στη διάθεση μας. Υπάρχει ενθουσιασμός επειδή το Πανευρωπαϊκό γίνεται στην Ελλάδα, αλλά πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι. Με σκληρή δουλειά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας θα βρούμε τη χημεία μας και θα βάλουμε τις βάσεις για να πετύχουμε τους στόχους μας», δήλωσε ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Εθνικής Ομάδας Ανδρών Κωφών, Ιωάννης Παπαδόπουλος.

Βοηθός προπονητή της Εθνικής Ανδρών είναι ο Φάνης Παπαδόπουλος και τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας ο Διονύσης Γαζής.
«Η Εθνική Μπάσκετ Κωφών έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι μέσα από σκληρή προετοιμασία καταφέρνει τις μεγαλύτερες νίκες. Σε λίγες μέρες καλούμαστε να αναμετρηθούμε με σκληρούς αντιπάλους και παρά το γεγονός ότι θα υπάρξει αρκετή πίεση και άγχος, με σωστή οργάνωση μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το ομαδικό πνεύμα είναι κάτι που διακρίνει την ομάδα και θα βοηθήσει να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι όπως πάντα το μετάλλιο” τόνισε από την πλευρά του ο γκάρντ, Άκης Γρίλλης, ένας από τους παλαιότερους παίχτες της Εθνικής.
Υψηλές βλέψεις από την Εθνική Γυναικών
Δώδεκα μπασκεμπολίστριες απαρτίζουν την αποστολή της Εθνικής Γυναικών που θα ταξιδέψει στο Βόλο από 1-17 Ιουνίου. Πρόκειται για τις: Δήμητρα Μελλίνη, Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη, Ευαγγελία Σαρακατσάνη, Ντίνα Μπάλκογλου, Στεφανία Πατέρα, Ανθή Χαϊνά, Ιωάννα Βουδούρη, Λαμπρινή Αγαγιώτου, Δέσποινα Τσιόλα, Αναστασία Καμπύλη, Στάλα Κοτσιρέα και Χρύσα Βεράνη.
Η προπονήτρια, Αθηνά Ζέρβα, έχει καταστρώσει τα σχέδιά της προκειμένου οι αθλήτριες να εμφανιστούν έτοιμες για το μεγάλο ραντεβού του Ευρωμπάσκετ. «Θέλουμε μια δυνατή προετοιμασία χωρίς τραυματισμούς για να είμαστε έτοιμες στη διάρκεια των αγώνων. Να δείξουμε σε όλους ότι αυτή η ομάδα είναι καταξιωμένη και έχουμε βαρύ φορτίο να την κρατήσουμε ψηλά. Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα που θα εμφανιστεί μετά από πολλά χρόνια στο ελληνικό κοινό, να μάθουν και οι ‘Ελληνες φιλάθλους τις ομάδες μας που προσπαθούν» δηλώνει η κ.Ζέρβα.
«Φέτος ο στόχος μας είναι μια θέση στο βάθρο. Είναι σημαντικό το ότι παίζουμε στη χώρα μας και θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Οι φίλαθλοι είναι ένας λόγος παραπάνω για να πετύχουμε αυτό που δεν έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα... Να πάμε στον τελικό και από κει και πέρα όλα είναι πιθανά. Γιατί όχι ένα χρυσό μετάλλιο» , προσθέτει η πάουερ φόργουορντ της ομάδας, Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη. Το προπονητικό team της Εθνικής Γυναικών συμπληρώνουν οι βοηθοί, Νέστορας Αυγουστίδης και Ζώης Χρήστου, ενώ στην αποστολή θα βρίσκονται και οι φυσικοθεραπεύτριες, Λούση Ζούρνη και Νάνσυ Τσιούλη.
Ο πρώτος αγώνας των γυναικών θα είναι κόντρα στη Λιθουανία επίσης στις 24 Ιουνίου, στη ΧΑΝΘ.
Στο πλευρό των Εθνικών Ομάδων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας και των αγώνων, στέκονται η εταιρία Καλούσος για τις φυσικοθεραπείες, το φαρμακείο Λουτσέτης που παραχωρεί ιατρικό και φαρμακευτικό υλικό καθώς και το αθλητικό κέντρο Λουκόπουλος προσφέροντας προπονητικά είδη.
To Ευρωμπάσκετ διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών (ΕΟΑΚ) σε συνεργασία με τα Αθλητικά Σωματεία – Μέλη: Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Βόρειας Ελλάδας, Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Μέγας Αλέξανδρος και Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κωφών Μακεδονίας.
Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα http://www.edbc2016.gr/ και στο facebook Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών - Θεσσαλονίκη 2016

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)