Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΡΙΝΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Συνάντηση με τον υπουργό κ. Σκουρλέτη Πάνο για το θέμα της μετεγκατάστασης των Αναργύρων και της Ακρινής πραγματοποιήθηκε τη περασμένη εβδομάδα. Μετά από δίωρη συζήτηση που είχαν, οι αρμόδιοι και οι
επιτροπές των Αναργύρων και Ακρινής με τον υπουργό, ο κ. Σκουρλέτης δεσμεύτηκε να επιταχύνει τις διαδικασίες και σε λίγους μήνες να βγει το Προεδρικό Διάταγμα για να πάρουν όλα το δρόμο τους.
Σε πρώτη
φάση μετά από παρέμβαση του κ. Καρυπίδη και της ΑΝΚΟ μέσα σε δέκα μέρες θα σχηματιστεί μία μικτή επιτροπή τεσσάρων υπουργείων για να φτιαχτεί το επιχειρησιακό σχέδιο και να δοθεί το Προεδρικό Διάταγμα στο Συμβούλιο Επικρατείας, να εγκριθεί και στη συνέχεια να δοθεί στο Πρόεδρο Επικρατείας για να ετοιμαστεί το ΦΕΚ. (Στο σημείο αυτό να πούμε πως ο διευθυντής της ΑΝΚΟ κ. Αμανατίδης Γιώργος σε συνεργασία με τον κ. Καρυπίδη είχαν ήδη έτοιμο το επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο επιταχύνει τις διαδικασίες).
Σε δεύτερη φάση θα κηρυχθεί από τη ΔΕΗ η κήρυξη απαλλοτρίωσης των δυο οικισμών μέσα στο 2016 ώστε οι πρώτες εκταμιεύσεις να γίνουν το 2017.
"Η πολιτική βούληση λέει πως είναι επιτακτική ανάγκη" μας είπαν και δεσμέφθηκαν.
Στην συνάντηση αυτή με τον υπουργό και τους συνεργάτες του συμμετείχαν:
Περιφερειάρχης κ. Καρυπίδης Θεόδωρος
Διευθυντής ΑΝΚΟ Αμανατίδης Γιώργος
Βουλευτές Κοζάνης Κασαπίδης Γιώργος, Θεοφίλακτος Ιωάννης, Δημητριάδης Μίμης, Μουμουλίδης Θέμης, Τζιμάνης Γιάννης
Βουλευτής Φλώρινας κ. Αντωνιάδης Γιάννης
Δήμαρχοι Εορδαίας και Κοζάνης κ. Ζαμανίδης Σάββας, κ. Ιωαννίδης Λευτέρης
Αντιδήμαρχος Κοζάνης κ. Δεσποτίδης Κώστας
Επιτροπή μετεγκατάστασης Αναργύρων κ. Georgios Tsismalidis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.