ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ

Αναμφίβολα διανύουμε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία γι΄ όλους. Ωστόσο αντιπολιτευτικοί κύκλοι επιμένουν σε ένα κακότεχνο παιχνίδι εντυπώσεων, αναντίστοιχο των καιρών και των αναγκών της χώρας, με απώτερο στόχο να μηδενίσουν/αποδομήσουν, τα προληπτικά μέτρα που έλαβε στο σύνολο η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας, όπως και η Αντιπεριφέρεια Φλώρινας, για την προστασία των πολιτών. Όμως, επειδή η αντιπολίτευση αυτού του είδους, εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας του πολίτη και δημιουργεί αταξία στη κοινωνία, ως εκ τούτου η Π.Ε. Φλώρινας, καλείται να προχωρήσει σε μια σύντομη αναδρομή, των προληπτικών μέτρων που ελήφθησαν για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αποκαθιστώντας την πραγματικότητα.

Στις 27 Φεβρουαρίου και ενώ η χώρα κατέγραφε μόλις τρία κρούσματα κορονοϊού, δόθηκε εντολή ματαίωσης των εκδηλώσεων της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας. Η Π.Ε. Φλώρινας κατόπιν ενημέρωσης, προχώρησε στη ματαίωση των Αποκριάτικων εκδηλώσεων, καθώς και εκείνων της Καθαράς Δευτέρας που είχαν προγραμματίσει οι σύλλογοι.
Από τις 28 Φεβρουαρίου και εντεύθεν, η Π.Ε Φλώρινας σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές του τόπου, υποχρέωσε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, να ματαιώσουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις, που είχαν χαρακτηριστικά συνάθροισης, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός πολιτών σε κλειστούς χώρους.
Στις 9Μαρτίου δόθηκε εντολή αναστολής λειτουργίας όλων των δομών των Δήμων (ΚΑΠΗ, ΔΑΚ, βιβλιοθήκες κτλ.) και απολύμανσης των εν λόγω χώρων.
Στις 10 Μαρτίου ανακοινώθηκε η αναστολή όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και δόθηκε εντολή απολύμανσης των εν λόγω χώρων.
Στις 11 Μαρτίου η Π.Ε Φλώρινας προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας των δομών της (Ωδείο Φλώρινας και Αίθουσα ¨Θεόδωρος Αγγελόπουλος¨).
Στις 12 Μαρτίου η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων ξεκινούν την προώθηση και δημοσίευση ενημερωτικής καμπάνιας της Γ.Γ.Π.Π. για τον κορονοϊό για τις ευπαθείς ομάδες – Μένουμε Σπίτι. Παράλληλα η Π.Ε. Φλώρινας ως μέτρο πρόληψης, με ανακοινώσεις στα Μ.Μ.Ε. συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τη μετάβαση στις υπηρεσίες του Διοικητηρίου και να χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά μέσα για τη διευθέτηση των υποθέσεων τους. Επίσης ενεργοποιήθηκε το γραφείο πολιτικής προστασίας της Π.Ε. για την ενημέρωση των πολιτών.
Στις 13 Μαρτίου στην έδρα της Περιφέρειας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας, κ. Γ. Κασαπίδη και τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες, για τη λήψη μέτρων πρόληψης και διάδοσης του κορονοϊού.
Στις 15 Μαρτίου αποφασίστηκε το κλείσιμο των συνόρων με Αλβανία και FYROM και να ανασταλεί η λειτουργία ξενοδοχείων-καταλυμάτων.
Στις 16 Μαρτίου τόσο oΑντιπεριφερειάρχης όσο και οι Δήμαρχοι της Π.Ε. Φλώρινας, προχώρησαν στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων, για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού. Ταμέτρα σχετίζονταν με α) τις υπηρεσίες β) τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Στις 18 ΜαρτίουΣτο πλαίσιο της λήψης προληπτικών μέτρων για τον κορονοϊό , η Π.Ε Φλώρινας προχώρησε σε απολύμανση όλων των δομών ευθύνης της. Το μέτρο εφάρμοσαν και οι δήμοι της Π.Ε. Φλώρινας, πραγματοποιώντας απολυμάνσεις σε δημοτικά κτίρια-εγκαταστάσεις και δημόσιους χώρους.
Επίσης απεστάλησαν οδηγίες στους αρμόδιους φορείς για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή διανομών τροφίμων (ΤΕΒΑ) και την υποστήριξη των αδύναμων κοινωνικών ομάδων «Βοήθεια στο Σπίτι».
Στις 19 Μαρτίου Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών και της πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, δημιούργησε το πρώτο οπτικοακουστικό μήνυμα. «Μένουμε σπίτι με τον Ζήση για να ζήσουμε».
Στις 20 ΜαρτίουΟμόφωνα και δια περιφοράς αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την ενίσχυση των Νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ με υγειονομικό υλικό αξίας 71.480€, μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη.
Στις 23Μαρτίου τέθηκε σε ισχύει ο περιορισμός -άσκοπης- κυκλοφορίας των πολιτών με ρητές εξαιρέσεις σε αυστηρά περιορισμένες δραστηριότητες (με έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα) ένα μέτρο που έχει ως στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Η Π.Ε. Φλώρινας εξέδωσε δελτίο τύπου, με το οποίο παρείχε διευκρινήσεις-οδηγίες, για τον περιορισμό της κυκλοφορίας πολιτών στην επικράτεια της.
Στις 24Μαρτίου ανεστάλη η δραστηριότητα των κλάδων των λαϊκών αγορών, για τους οποίους απαιτείται μετακίνηση από Περιφέρεια σε Περιφέρεια σε όλη την Επικράτεια.
Στις 26 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Φλώρινας, τον Διοικητή του Γ.Ν. Φλώρινας και τους Προέδρους του Ιατρικού Συλλόγου και Φαρμακοποιών Φλώρινας.
Στις 31Μαρτίου η Π.Ε. Φλώρινας, δήλωσε παρούσα στην πρωτοβουλία πολιτικής αλληλεγγύης, με την παραχώρηση του 50% της αντιμισθίας των αιρετών.
Κατά το χρονικό διάστημα εφαρμογής των μέτρων:
α. Διενεργήθηκαν περίπου 300 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, από μεικτά κλιμάκια των αρμοδίων υπηρεσιών της Π.Ε. Φλώρινας και της ΕΛ.ΑΣ., (Φλώρινα, Αμύνταιο και Μελίτη), προκειμένου να ελέγξουν την τήρηση των μέτρων προστασίας που οφείλουν να λαμβάνουν οι επιχειρήσεις, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για την προστασία των πολιτών.
β. Υπήρξε και υπάρχει καθημερινή επικοινωνία με θεσμικούς και υπηρεσιακούς παράγοντας της Π.Ε. Φλώρινας (Διοικητή Γ.Ν. Φλώρινας, Δημάρχους, Αστυνομικό Διευθυντή, Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, Διοικητή 1ου Σ.Π., Προέδρους Ιατρικού Συλλόγου και Φαρμακοποιών Φλώρινας).
γ.Το προσωπικό όλων των διευθύνσεων της Π. Ενότητας συνεχίζει το έργο παροχής των υπηρεσιών του, τηρουμένων των κανόνων και των μέτρων ασφαλείας.
δ. Επιπρόσθετα, υπάρχει συνεχής συνεργασία, με τη διοίκηση του Γ.Ν. Φλώρινας, το ιατρικό προσωπικό και το προσωπικό του ΕΚΑΒ, για τη συνδρομή εξασφάλισης, διάθεσης υλικών και μέσων προστασίας.
Συνεχίζουμε απρόσκοπτα να βαδίζουμε στο δρόμο της υπευθυνότητας που απαιτούν οι περιστάσεις, γι΄ αυτό οφείλουμε να φανούμε αντάξιοι των υποχρεώσεων μας και να κρατήσουμε την κοινωνία μας όρθια.
Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτέλεσε και αποτελεί αρωγό της πολιτείας και του κράτους και συνδετικό κρίκο με τις τοπικές κοινωνίες.
Δεν πανικοβαλλόμαστε και ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών.

Καλή Δύναμη σε Όλους!!!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)