Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020

ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ "ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΠΟΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ"

Υποβλήθηκε για ένταξη και χρηματοδότηση η πρόταση του νέου διυλιστηρίου στο φράγμα Τριανταφυλλιάς για την υδροδότηση της Φλώρινας. Η υλοποίηση του έργου θα δώσει τέλος στο πρόβλημα της υδροδότησης της πόλης της Φλώρινας και κυρίως στις ελλείψεις που παρατηρούνται κατά τους θερινούς μήνες.
Το έργο με τίτλο «ΥΔΡΕΥΣΗ ΠΟΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ» είναι συνολικού προϋπολογισμού 17.520.000€, και αναμένεται να ενταχθεί και να δημοπρατηθεί το επόμενο διάστημα.
Η πρόταση αφορά την κατασκευή διυλιστηρίου πόσιμου νερού, καθώς και την κατασκευή αγωγού ύδρευσης, που θα μεταφέρει το πόσιμο νερό από το διυλιστήριο στις δεξαμενές της ΔΕΥΑΦ.
Με την υλοποίηση του έργου θα επιλυθούν τα εποχιακά προβλήματα της σημερινής υδροδότησης της πόλης:
• από την αυξημένη εποχιακή θολότητα του ποταμού στη Δροσοπηγή στην επιφανειακή απόληψη,
• από την εποχιακή αυξομείωση της στάθμης των υδάτων, που δημιουργούν κατά διαστήματα προβλήματα στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία (μέχρι και διακοπή λειτουργίας) του διυλιστηρίου,
• από την μείωση των παροχών των πηγών που συνεχώς μειώνονται,
• από τις αυξημένες πλέον ανάγκες ύδρευσης της πόλης, λόγω αύξησης του πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.