ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Τ.Κ. ΑΧΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Ολα τα ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινότητα Αχλαδας του Δήμου Φλώρινας σχετικά με την λειτουργία των ορυχείων, τις απαλλοτριώσεις, τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών, τις αποκαταστάσεις των εδαφών, τις θέσεις εργασίας,  συζητήθηκαν σε σύσκεψη φορέων στα γραφεία της τοπικής κοινότητας Αχλάδας, μετά από πρόσκληση  του βουλευτή της Π.Ε Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη.

Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας σημείωσε ότι υπάρχει ψήφισμα των κατοίκων της τοπικής κοινότητας μέσω του οποίου ζητάνε να τηρηθούν οι αποφάσεις του Υπουργείου Ενέργειας από το 2016  μέσω των οποίων προβλεπόταν η μετεγκατάσταση και των τριών οικισμών ( Γιουρούκι, Αχλάδα, Άνω Αχλάδα), ενώ παράλληλα ενημέρωσε πως η μεγαλύτερη μερίδα των κατοίκων της Αχλάδας έχει προσφύγει και νομικά για αυτό το θέμα.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής άκουσε με προσοχή όλες τις τοποθετήσεις και στη συνέχεια ενημέρωσε για τις επαφές που είχε όλο το προηγούμενο διάστημα με τους αρμόδιους υπουργούς Ενέργειας και Περιβάλλοντος και  τα στελέχη της ΔΕΗ. Τόνισε ακόμα πως όλα αυτά τα χρόνια είναι δίπλα στους κατοίκους και στα δίκαια αιτήματά τους και θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να αποκατασταθούν οι αδικίες και να δοθεί μια δίκαιη λύση που να εξασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και τα συμφέροντα των κατοίκων. Ο κ. Αντωνιάδης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο διεκδίκησης από την πλευρά των κατοίκων και δεσμεύτηκε για την πραγματοποίηση μιας συνάντησης με τον υπουργό Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα  όπου θα τεθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τα ορυχεία και τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής.

 Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Κιοσές , ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Λάζαρος Αντωνιάδης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αχλάδας κ. Πέτρος Αντωνιάδης, ο εκπρόσωπος της εταιρείας « Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας Α.Ε» κ. Χρήστος Παυλίδης, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας κ. Αλέξανδρος Σαμαρτζής , ο  τέως πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αχλάδας κ. Αθανάσιος Μάϊνος και νομικοί εκπρόσωποι μερίδας κατοίκων της τοπικής κοινότητας. Στη σύσκεψη τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προφύλαξης και αποφυγής διασποράς του Covid-19, σύμφωνα πάντα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ