ΒΡΆΒΕΥΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΎ ΣΟΦΙΑΣ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΌ OSTEN

Η εικαστικός φωτογράφος Σοφία Αντωνακάκη επιβραβεύεται από τον διεθνή
 οργανισμό Osten για το υποβαλλόμενο έργο της στα πλαίσια της  OSTEN BIENNIAL of DRAWING Skopje 2020 .Η Σοφία Αντωνακάκη παρέδωσε ένα υλικό μελέτης πάνω στο διαχρονικό φαινόμενο της εξαναγκαστικής ή εθελουσίας μετανάστευσης, της αποδήμησις , της αποίκισις, του εκτοπισμού.Επιχείρησε να καταγράψει μέσα από πολύ-προβολικές συνθήκες ένα συνονθύλευμα εικόνων που συντελούν  στο άκρατο φαινόμενο  της  μετακίνησης πληθυσμών και του νεωτερικού νομαδισμού. 



Η κατάδυση στο υπερπέραν της μεταναστευτικής ροής ανθρώπων και πτηνών!

 

Φωτογραφική εγκατάσταση μέσα από βιντεοπροβολές της Σοφίας Αντωνάκη

στον πολιτιστικό οργανισμό Osten της Βόρειας Μακεδονίας

 

Η μετανάστευση είναι ένα σύνθετο, ρυθμιστικό και δυναμικό φαινόμενο του οικονομικού και κοινωνικού πεδίου. Η λειτουργία της ατομικής και της μαζικής μετακίνησης, σε συνθήκες ροής, είναι ο τρόπος που αναπτύσσεται το διαχρονικό φαινόμενο στις μέρες μας. Η εκτατικότητα, η επεκτατικότητα, η αποεδαφοποίηση, η παλιννόστηση, η αποικιοποίηση, η αποαποικιοποίηση, η αποδημία,η εξορία είναι έκδοχα των συνεχών μετακινήσεων πληθυσμών, με ομοιογενή ή ετερογενή,αναγκαστικά ή προαιρετικά χαρακτηριστικά. Όλο το φαινόμενο εξαντλείται και ολοκληρώνεται, ως.παγκοσμιοποιημένη αναδιάρθρωση χώρων και οργανώνεται, επίσης, ως επιλογή εφαρμοσμένης γεωγραφίας και διαχείρισης του τόπου.(ολοκλήρωση παρουσίασης στο συνημμένο  )
Πληροφορίες για την συμμετοχή στην Μπιενάλε ΟΣΤΕΝ 2020 που ολοκληρώθηκε.  Σύνδεσμος εδώ . Η έκθεση των διακριθέντων εδώ .  Επέτειος 75-χρόνια OSTEN σύνδεσμος εδώ
Στο σύνολο των επιβραβεύσεων(συνημμένο αρχείο)  μπορεί κάποιος να σημειώσει τις παραθέσεις  ελληνικού ενδιαφέροντος τόσο του Γιώργου Ξένου όσο και των Χάρη Κοντοσφύρη, Σταύρου Παναγιωτάκη και Μαρίνας Γκόντα 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)