ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Π. ΠΕΡΚΑ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΦΛΩΡΙΝΑ -ΠΡΕΣΠΑ ΜΕΣΩ ΒΙΓΛΑΣ-ΠΙΣΟΔΕΡΙ

Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών, Εσωτερικών και Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, με θέμα την κατάρρευση του οδοστρώματος στον άξονα Φλώρινα – Βίγλα Πισοδερίου, λόγω κατολισθήσεων, κατέθεσε η ανεξάρτητη Βουλευτής Φλώρινας Πετη Περκα. Σε ανακοίνωση της ανάφερε "Δεδομένης της έντονης καθυστέρησης στην αποκατάσταση των σημείων κατάρρευσης και επειδή η Περιφέρεια, παρά τις διαβεβαιώσεις, δεν έχει προβεί μέχρι σήμερα σε επίλυση του θέματος, η κα Πέρκα αυξάνει την πολιτική πίεση, για να αναληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες από τα αρμόδια Υπουργεία".     

Σε συνέχεια σχετικών παρεμβάσεών της και με αφορμή τη δεύτερη κατάρρευση του οδοστρώματος μέσα σε λίγους μήνες, θέτει υπόψη των αρμόδιων Υπουργείων το ιδιαίτερα αυτό σοβαρό θέμα για την Π.Ε. Φλώρινας. Ήδη από τον περασμένο Ιούνιο που έγινε η πρώτη καθίζηση στον οδικό αυτό άξονα, τον μοναδικό που συνδέει τη Φλώρινα με το Δήμο Πρεσπών, η κυκλοφορία εκτελείται σε ένα μόνο ρεύμα και ρυθμίζεται μέσω φωτεινού σηματοδότη. Με την πρόσφατη δεύτερη κατάρρευση, αυτή τη φορά εντός της Κοινότητας Πισοδερίου, απαγορεύτηκε επιπλέον και η διέλευση οχημάτων βάρους άνω των 3.5 τόνων.  

Μέχρι σήμερα – και παρά το γεγονός ότι οι Δήμοι Φλώρινας και Πρεσπών έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των έντονων βροχοπτώσεων – δεν έχουν ξεκινήσει τα έργα αποκατάστασης του οδοστρώματος, ούτε υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για το πότε θα γίνει αυτό.  

Ο οδικός άξονας Φλώρινα-Βίγλα-Πρέσπα-Καστοριά χρησιμοποιείται καθημερινά από πληθώρα κατοίκων της περιοχής, αλλά και τουριστών. Η αδυναμία επισκευής του υφιστάμενου δρόμου, αλλά και η τεράστια καθυστέρηση στην ωρίμανση και κατασκευή των έργων αναβάθμισης του τμήματος Φλώρινα-Ανταρτικό-Πρέσπες, έχει πολύ σοβαρές συνέπειες για τους Δήμους Φλώρινας και Πρεσπών. Κι αυτά, τη στιγμή που στη χώρα γίνονται μεγάλα έργα εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η Φλώρινα, εν μέσω βίαιης απολιγνιτοποίησης, παραμένει οδικά απομονωμένη, αφού δε συνδέεται ούτε με την Εγνατία Οδό.      

Δεδομένης της έντονης καθυστέρησης στην αποκατάσταση των σημείων κατάρρευσης και επειδή η Περιφέρεια, παρά τις διαβεβαιώσεις, δεν έχει προβεί μέχρι σήμερα σε επίλυση του θέματος, η κα Πέρκα αυξάνει την πολιτική πίεση, για να αναληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες από τα αρμόδια Υπουργεία.      



Δείτε ολόκληρη την ερώτηση εδώ








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)