ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΑΥΡΟ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ

Τα δημόσια έργα που αφορούν τη Φλώρινα τέθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης του Βουλευτή της Ν.Δ. Φλώρινας Σταύρου Παπασωτηρίου με τον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Χρ. Σταϊκούρα.
Ο κ. Παπασωτηρίου αναφέρθηκε στην πρόοδο των αρδευτικών έργων στο ταμιευτήρα Παρορίου και στις έγγειες βελτιώσεις προϋπολογισμού 5,1 εκατ. € που δίνουν λύση στο αρδευτικό πρόβλημα της Φλώρινας με τη κατασκευή δικτύου για την άρδευση γεωργικής γης συνολικής έκτασης 3.630 στρεμμάτων στις τοπικές κοινότητες Παρορίου, Άνω Κλεινών και Αγίας Παρασκευής.
Όπως ανέφερε ο κ. Παπασωτηρίου "Σημαντική πρόοδο έχουν επίσης σημειώσει και τα έργα στο φράγμα Τριανταφυλλιάς με την κατασκευή των απαραίτητων αρδευτικών και αποστραγγιστικών δικτύων ώστε να εξασφαλιστεί η άρδευση 18.000 επιπλέον στρεμμάτων στη περιοχή καθώς και η σύνδεσή του με το εξωτερικό δίκτυο της Φλώρινας που θα διασφαλίσει τη ποιοτική και επαρκή ύδρευση της πόλης".
Από την πλευρά του, όπως σημειώνει ο κ. Παπασωτηρίου, ο Υπουργός κ. Σταϊκούρας επανέλαβε την ετοιμότητα του υπουργείου εν όψει της χειμερινής περιόδου καθώς έχει ήδη εγκριθεί η χρηματοδότηση ύψους 3 εκατ. ευρώ έργων αποχιονισμού και αλατοδιανομής στο τμήμα Φλώρινα – Νίκη του αυτοκινητόδρομου Α27 και στους κόμβους Α/Κ Φλώρινας, Α/Κ 13 Κλεινών – Άνω Καλλινίκης και Ι/Κ Νίκης.
Σε σχέση με το οδικό δίκτυο του νομού, ο κ. Παπασωτηρίου έθεσε στον αρμόδιο υπουργό το ζήτημα της ωρίμανσης του έργου «Μελέτη - Κατασκευή οδικού άξονα Φλώρινας – Πτολεμαΐδας» και την ανάγκη της έγκαιρης ολοκλήρωσης των προμελετών προκειμένου να προχωρήσει η ένταξη του έργου σε κατάλληλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα και αυτό να προκηρυχθεί με ενιαίο τρόπο, δίνοντας οριστικό τέλος στη πολυδιάσπασή του που ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)