ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΟΝ 10 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε ο 10 ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής – STEM Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα: «Μεσόγειος θάλασσα, Πηγή Ζωής και Πολιτισμού». Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 54 ομάδες μαθητών Δημοτικών και Γυμνασίων και 16 ομάδες Νηπιαγωγείων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Όλες οι ομάδες συμμετείχαν με πρωτότυπες δημιουργίες – κατασκευές, επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και συναγωνίστηκαν με ευγενή άμιλλα. Οι κατηγορίες στις οποίες διακρίθηκαν τα παιδιά του Δήμου μας ήταν οι εξής:
Ανοικτή κατηγορία | Γ’ – ΣΤ’ Δημοτικού «Μεσόγειος, πηγή ζωής και πολιτισμού» 1° Βραβείο: η ομάδα «AbebablΩm PIONEERS» του Κ.Δ.Α.Π. AbebablΩm, με μαθητές Δημοτικών σχολείων Αμυνταίου και προπονητή τον Αθανάσιο Οικονομόπουλο
Ανοικτή κατηγορία | Α’–Δ’ Δημοτικού «Οι απλές μηχανές ενώνουν την Μεσόγειο Θάλασσα» Βραβείο Μηχανικής: η ομάδα «Μικρά Ταξίδια» του ΚΔΑΠ Φιλώτα με μαθητές Δημοτικών σχολείων Φιλώτα και προπονητή/τριες τον Κων/νο Παπαγιάννη, την Στέλλα Αραβίδου και την Αφροδίτη Μπάρτζη.
Βραβείο Παρουσίασης: η ομάδα «RoboHopes 3» του ΑΠΣ ΕΛΠΙΔΕΣ με μαθητές Δημοτικών σχολείων Αμυνταίου και προπονητή τον Κωνσταντίνο Παπαγιάννη.
Βραβείο Καινοτομίας: η ομάδα «RoboHopes 1» του ΑΠΣ ΕΛΠΙΔΕΣ με μαθητές Δημοτικών σχολείων Αμυνταίου και προπονητή τον Παύλο Ηλιάδη. Βραβείο Πρωτότυπης Ιδέας: η ομάδα «AbebablΩm Robo Techs» Κ.Δ.Α.Π. AbebablΩm με μαθητές Δημοτικών σχολείων Αμυνταίου και προπονητή τον Αθανάσιο Οικονομόπουλο Βραβείο Ομαδικού Πνεύματος: η ομάδα «AbebablΩm Robo Kids» του
Κ.Δ.Α.Π. AbebablΩm με μαθητές Δημοτικών σχολείων Αμυνταίου και προπονητή τον κ. Αθανάσιο Οικονομόπουλο Βραβείο Καλύτερης Μακέτας: η ομάδα «AbebablΩm Junior Techs» του Κ.Δ.Α.Π. AbebablΩm με μαθητές Δημοτικών σχολείων Αμυνταίου και προπονητή τον κ. Αθανάσιο Οικονομόπουλο
Kατηγορία Νηπιαγωγείου Στην κατηγορία αυτή συμμετείχαν συνολικά 16 ομάδες των Νηπιαγωγείων: 10ου Κοζάνης, 22ου Κοζάνης, 8ου Πτολεμαΐδας, 15ου Πτολεμαΐδας, 1ου Μουρικίου, Ανατολικού, Αντίγονου, Παπαγιάννη και των ΚΔΑΠ: AbebablΩm Αμυνταίου και Φιλώτα Μικρά Ταξίδια. Οι μικροί μαθητές μας ξεχώρισαν για την φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)