"ΕΦΥΓΕ" ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 78 ΕΤΩΝ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΕΜΠΑΚΗΣ

 Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Αλεμπακης ο οποίος είχε διατελέσει Δήμαρχος Φλώρινας από το 1999 έως το 2002.

Για την εκδημία του πρώην Δημάρχου συλλυπητήρια μηνύματα έστειλαν πρώην και νυν Δήμαρχοι,Αντιπεριφερειάρχες, βουλευτές αλλά και σύλλογοι της περιοχής που είχαν συνεργαστεί μαζί του κατά το παρελθόν.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ : Έφυγε από την ζωή ο π. Δήμαρχος Χρήστος Αλεμπάκης. Η προσφορά, η προθυμία και το έργο του ήταν ανεκτίμητα, ήταν πάντα στη διάθεση όλων και είχε αυξημένο το ενδιαφέρον του για το Δήμο Φλώρινας. Η εργατικότητα, η εντιμότητα, το ήθος και η ευγένεια του είναι αρχές και ηθικές αξίες που πάντα τον χαρακτήριζαν. Απευθύνω τα θερμά συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα του τόπου μας που θα τον σκεπάζει.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ : Πληροφορούμενη τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του πρώην Δημάρχου Φλώρινας Χρήστου Αλεμπάκη, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Ο Χρήστος Αλεμπάκης άφησε ένα δυναμικό αποτύπωμα ήθους, υπηρετώντας με εργατικότητα τον τόπο μας. Η πορεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα μείνει οδηγός για τους νεότερους. Συμπονώ και εύχομαι ολόψυχα, δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια και τους οικείους του.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη και οδύνη μου για τον αδόκητο χαμό του Χρήστου Αλεμπάκη, πρώην Δημάρχου Φλώρινας. Ο εκλιπών υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση και την τοπική κοινωνία με ήθος, εντιμότητα και ευσυνειδησία. Η μαχητικότητα, η ευθύτητα και η πίστη του σε όσα πρέσβευε κέρδιζαν το σεβασμό φίλων και αντιπάλων. Ιδιαίτερα αγαπητός, άφησε ισχυρό το αποτύπωμά του. Ο θάνατος του σκορπά θλίψη και αφήνει ένα μεγάλο κενό στον τόπο μας. Στη σύζυγο του Άννα, στα παιδιά του Μαρία, Δέσποινα και Αλέξανδρο και στους οικείους του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια, συμπαραστεκόμενος στο βαρύ πένθος τους. Αγαπητέ Χρήστο, αναπαύσου εν ειρήνη στη γη της Φλώρινας που αγάπησες βαθιά και υπηρέτησες με αφοσίωση.Αιωνία σου η μνήμη! Καλό Παράδεισο!

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ : Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Χρήστου Αλεμπάκη, ο οποίος έφυγε απ' τη ζωή αφήνοντας πίσω του ένα σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα.Ο Χρήστος Αλεμπάκης υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση με ήθος, όραμα και εντιμότητα, δίνοντας τις δικές του μάχες και τους δικούς του αγώνες από κάθε θέση ευθύνης που κατείχε.Το κενό που αφήνει ο χαμός του μοιάζει δυσαναπλήρωτο, καθώς ο τόπος στερείται έναν άνθρωπο που εξέθετε τις απόψεις του με παρρησία και πάντα με γνώμονα το κοινό καλό.

ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ :

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Χρήστου Αλεμπάκη. Ο σύντροφος Χρήστος υπηρέτησε με ζήλο και Αυταπάρνηση τον τόπο που αγάπησε ως Δήμαρχος, νομαρχιακός σύμβουλος, επιστήμονας, αθλητής και οικογενειάρχης. Άνθρωπος προσιτός, εργατικός και βαθειά δημοκράτης τίμησε το ΠΑΣΟΚ από όλες τις θέσεις που υπηρέτησε.  Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Σύντροφε Χρήστο αιωνία η μνήμη σου.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας σε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση σήμερα Τετάρτη13/03/2024, με αφορμή τον αδόκητο θάνατο του πρώην Δημάρχου Φλώρινας, Χρήστου Αλεξάνδρου Αλεμπάκη

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

Οι σημαίες όλων των δημοτικών κτηρίων την ημέρα της εξόδιου ακολουθίας να κυματίζουν μεσίστιες σε ένδειξη πένθους.

Τα έξοδα κηδείας και ταφής να γίνουν με δημοτική δαπάνη.

Να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία και να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκ μέρους του Δήμου Φλώρινας.

Να αποστείλει το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια και να το δημοσιεύσει στον τοπικό τύπο.

Ο Χρήστος Αλεμπάκης υπήρξε μια ξεχωριστή και σπουδαία προσωπικότητα της κοινωνίας της Φλώρινας.

Άνθρωπος λαϊκός και προσιτός με βαθιές ρίζες στην κοινωνικό ιστό της περιοχής.

Διέθετε πάντα ένα εντυπωσιακό κοινωνικό κύρος που δίκαια κέρδισε με τη γνήσια συμπεριφορά του προς τους συνανθρώπους του και από την εντιμότητά του σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του.

Ως επαγγελματίας, ως γεωπόνος και ως πολιτικός στάθηκε δίπλα στον κόσμο της Φλώρινας ως ίσος προς ίσο χωρίς καμία διάκριση.

Δεν επέδειξε ποτέ μα ποτέ καμία έπαρση έναντι του απλού κόσμου, ιδιαίτερα της αγροτιάς, που κυριολεκτικά τον λάτρεψε.

Την ίδια ταπεινότητα επέδειξε και ως νομαρχιακός σύμβουλος. Ακόμα και όταν ο λαός της Φλώρινας τον εξέλεξε Δήμαρχο, ο Χρήστος Αλεμπάκης έμεινε ο ίδιος! Η δε θητεία του έμεινε ανεξίτηλα χαραγμένη στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Φλώρινας ως φωτεινό παράδειγμα ορθής και έντιμης διαχείρισης.

Καμία του ιδιότητα και κανένα αξίωμα δεν κατάφερε να αλλοιώσει την αδέκαστη και άρτια προσωπικότητά του.

Μέσα σε δύσκολες συνθήκες κατάφερε και δημιούργησε μια αξιοζήλευτη οικογένεια και αφήνει πίσω του την αξιαγάπητη σύζυγό του Άννα και τρία υπέροχα παιδιά, τρεις λαμπρούς επιστήμονες.

Την Μαρία, την Δέσποινα και τον Αλέξανδρο, άξιοι συνεχιστές και θεματοφύλακες του ονόματος του αείμνηστου πλέον πατέρα τους.

Η παρακαταθήκη που αφήνει ο Χρήστος Αλεμπάκης στον τόπο μας περικλείεται εύκολα σε ελάχιστες αλλά ιδιαίτερα σημαντικές λέξεις, όταν αυτές εμπεριέχουν χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου:

ΑΝΘΡΩΠΙΑ

ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ

ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ

Αξιαγάπητε πρώην Δήμαρχε, το Δημοτικό Συμβούλιο και ο λαός της Φλώρινας σε αποχαιρετά με απεριόριστο σεβασμό και ειλικρινείς ευχαριστίες για την ανιδιοτελή προσφορά σου στον τόπο μας.

Θα σε θυμόμαστε πάντα με αληθινή αγάπη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)