ΣΤ. ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ "ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΟΥ 2019

Στην ανάγκη αποκατάστασης των ζημιών τόσο στις τοπικές υποδομές όσο και σε περιουσίες πληγέντων κατοίκων από το σεισμό και άλλες φυσικές καταστροφές αναφέρθηκε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Σταύρος Παπασωτηρίου σε συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή και την αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο Συνεργασία Σταύρου Παπασωτηρίου και Δημάρχων Π.Ε Φλώρινας με Χρήστο Τριαντόπουλο.


Όπως αναφέρει ο κ. Παπασωτηρίου σε ανακοίνωση του οι Δήμαρχοι Φλώρινας Β. Γιαννάκης, Αμυνταίου Γ. Λιάσης και Πρεσπών Γ. Στεργίου έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα όπως η αποκατάσταση ζημιών στη τοπική κοινότητα Αναργύρων και η ωρίμανση του έργου κατασκευής γέφυρας στη περιοχή, η μελέτη επισκευής του δημοτικού παιδικού σταθμού Φιλώτα, η προώθηση της πρότασης δημιουργίας πυροσβεστικού κλιμάκιου στο Αμύνταιο, η αξιοποίηση υπολειμμάτων καλλιεργειών και καλαμιώνων εκ μέρους του δήμου Αμυνταίου για την τροφοδοσία με θερμική ενέργεια του τοπικού δικτύου τηλεθέρμανσης, η χρηματοδότηση του «Πρέσπα Pass» για 5.000 άτομα. Πρόκειται για οικονομική ενίσχυση που θα δοθεί υπέρ του τοπικού τουρισμού, θερινού (Ιουλίου - Αυγούστου) και χειμερινού (Ιανουάριου - Φεβρουάριου), η στεγαστική συνδρομή των πληγέντων κατοίκων του Αγ. Γερμανού, η υποστήριξη αιτημάτων του Δήμου Πρεσπών για συμμετοχή του σε διασυνοριακά προγράμματα Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε με τις 2 γειτονικές χώρες, η ασφαλτόστρωση αγροτικών και επαρχιακών οδών των Δήμων Πρεσπών και Φλώρινας που έχουν υποστεί ζημιές από φυσικές καταστροφές, η επισκευή γεφυρών στη περιοχή της Φλώρινας και η εξέταση προγραμμάτων συντήρησης νεοκλασσικών κτιρίων στο ιστορικό κέντρο της πόλης.



Τέλος, ο Σταύρος Παπασωτηρίου ευχαρίστησε τον Χρ. Τριαντόπουλο για την επικείμενη διοργάνωση ημερίδας στο Δήμο Πρεσπών με τίτλο «Κλιματική Κρίση – Φυσικές Καταστροφές και Κρατική Αρωγή» στην οποία θα συμμετάσχουν πολιτικοί, επιστήμονες και υπηρεσιακοί παράγοντες όλων των συναρμόδιων υπουργείων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)