ΠΛΗΘΟΣ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΩΝ-ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ

Λατρευτικές- Πανηγυρικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τον Δεκαπενταύγουστο, που έχει χαρακτηριστεί και ως το Πάσχα του καλοκαιριού, διοργανώνονται σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.
Στο Μεσονήσι ο Πολιτιστικός Σύλλογος "ΔΡΥΑΔΕΣ" Μεσονησίου και η Τοπική Κοινότητα Μεσονησίου διοργανώνουν εκδηλώσεις στις 14 και 15  Αυγούστου  με  Μέγα Εσπερινός κ' Λιτανία της εικόνας με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Φλώρινας το απόγευμα της Πέμπτη 14 Αυγούστου και παραδοσιακό γλέντι στον χώρο του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού του Μεσονησίου με την παρουσία των χορευτικών συγκροτημάτων Φ.Σ.Φ. Αριστοτέλη κ' Πολιτιστικού Συλλόγου Αρμενοχωρίου και στις 15 Αυγούστου στις  7:30 πμ με Θεία Λειτουργία, Ομιλία με θέμα την ιστορία της εικόνας της Παναγίας (Λάλογλη) και  Θεατρική παράσταση. Στο Λιμνοχώρι Αμυνταίου οι εκδηλώσεις ξεκινάνε από σήμερα με παραδοσιακή βραδιά με την ορχήστρα του Κώστα Μόλικα, συνεχίζει την Πέμπτη 14 Αυγούστου με ποντιακή βραδιά και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 15 Αυγούστου με Κρητική βραδιά και χορευτικά συγκροτήματα. Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλαδοράχης όπου θα τεθούν προς προσκύνηση, μαζί με το τμήμα της αγίας Ζώνης της Θεοτόκου που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή και τα εκ Κύπρου προερχόμενα χαριτόβρυτα άγια λείψανα των αγίων Ιωακείμ και Άννης. Οι εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Παναγίας Κλαδοράχης θα ξεκινήσουν  το απόγευμα της Πέμπτης 14 Αυγούστου στις 5:45 με Άφιξη της ιεράς εικόνος της Παναγίας Θεραπευτρίας στο χωριό Κλαδορράχη – Μικρά υποδοχή- ανάβαση πεζή, λιτανεύοντας την ιερά εικόνα της Παναγίας Θεραπευτρίας, θα συνεχιστούν στις 7.00 μ.μ. με Επίσημη υποδοχή της ιεράς εικόνος στην είσοδο της ιεράς Μονής, θα ακολουθήσει Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Θεοκλήτου,  με Εγκώμια στην Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου και  Έξοδος και λιτάνευση Επιταφίου της Θεοτόκου, της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου και των ιερών λειψάνων των αγίων Ιωακείμ και Άννης. Την Παρασκευή 15 Αυγούστου οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στις 7.15 μ.μ. με Όρθρο και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Θεοκλήτου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο, θα ακολουθήσει Κτιτορικό μνημόσυνο.ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, κατά το μοναστηριακό έθος, θα προσφερθεί κέρασμα σε όλους τούς πιστούς. Τα ιερά λείψανα των αγίων Ιωακείμ και Άννης θα παραμείνουν στη Μονή έως την Κυριακή το βράδυ 17η Αυγούστου.
Στην Κέλλη διοργανώνονται εκδηλώσεις το Σάββατο 16 Αυγούστου στις 6:00 το απόγευμα προς τιμήν του του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού με αφορμή τα 300χρονια συμπλήρωσης από τη γέννηση του από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεότοκου Κέλλης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)