ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ 30 ΜΑΪΟΥ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ,ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Παρατείνονται μέχρι και το Σάββατο 30 Μαΐου οι αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου, την κάρτα σίτισης και το δωρεάν ρεύμα έως 300 kwh το μήνα που προβλέπονται από τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά ή μέσω ΚΕΠ τις αιτήσεις τους έως και τις 30 Μαΐου.
Οι αιτήσεις όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του υπουργείου (www.ypakp.gr).
Παρ’όλα αυτά, στην περίπτωση που δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε υπηρεσίες διαδικτύου, οι ωφελούμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΠ) του Δήμου μας, όπου θα του παρέχεται βοήθεια για τη συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης.
Σύμφωνα με την αριθμ. ΟΙΚ.494/7-4-2015, (ΦΕΚΒ 577/09-04-2015) ΚΥΑ περί εξειδίκευσης των όρων, προϋποθέσεων και διαδικασιών υλοποίησης των παροχών των άρθρων 1-3 του Νόμου για την ανθρωπιστική κρίση ισχύουν τα παρακάτω:
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ: Είναι όσοι πληρούν τα παρακάτω εισοδηματικά κριτήρια :
Κριτήρια Επιλεξιμότητας
Α. Εισοδηματικά Κριτήρια (Οικονομικό Έτος 2014 Χρήση 2013)
Οικογενειακή κατάσταση
Ετήσιο Εισόδημα

Μεμονωμένο άτομο
2.400 €

Οικογένεια (ζευγάρι)  χωρίς εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με 1 εξαρτώμενο μέλος
3.600 €

Οικογένεια (ζευγάρι)  με 1 εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με 2 εξαρτώμενα μέλη
4.200 €

Οικογένεια (ζευγάρι)  με 2 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 3 εξαρτώμενα μέλη
4.800 €

Οικογένεια (ζευγάρι)  με 3 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 4 εξαρτώμενα μέλη
5.400 €

Οικογένεια (ζευγάρι)    με 4 και άνω εξαρτώμενα μέλη  ή άτομο με 5 και άνω εξαρτώμενα μέλη
6.000 €

Β. Περιουσιακά Κριτήρια
Συγχρόνως, δεν θα πρέπει να έχουν:
Ακίνητη περιουσία αξίας 90.000€, αν είναι μεμονωμένο άτομο, όριο που αυξάνεται κατά 10.000€ για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο μέλος ή 15.000€ για κάθε ενήλικο μέλος, μέχρι τις 200.000€.
Καταθέσεις, αθροιστικά όλων των μελών της οικογένειας, (τις δηλώνουν μόνοι τους στην αίτηση) διπλάσιες από το εισοδηματικό όριο της κατηγορίας τους, δηλαδή :
Οικογενειακή κατάσταση
Συνολικό ύψος καταθέσεων

Μεμονωμένο άτομο
4.800 €

Οικογένεια (ζευγάρι)  χωρίς εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με 1 εξαρτώμενο μέλος
7.200 €

Οικογένεια (ζευγάρι)  με 1 εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με 2 εξαρτώμενα μέλη
8.400 €

Οικογένεια (ζευγάρι)  με 2 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 3 εξαρτώμενα μέλη
9.600 €

Οικογένεια (ζευγάρι)  με 3 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 4 εξαρτώμενα μέλη
10.800 €

Οικογένεια (ζευγάρι)    με 4 και άνω εξαρτώμενα μέλη  ή άτομο με 5 και άνω εξαρτώμενα μέλη
12.000 €

Έτος εισοδήματος του 2014 (εισοδήματα αποκτηθέντα μέσα στο 2013).
Το εισόδημα που θα δηλώνεται θα είναι το συνολικό εισόδημα του ατόμου ή της οικογένειας, αφού αφαιρεθούν οι φόροι και η εισφορά αλληλεγγύης.
Δεν λαμβάνεται υπόψη, ούτε δηλώνεται το τεκμαρτό εισόδημα, ακόμη κι αν είναι μεγαλύτερο του αποκτηθέντος.
Στο εισόδημα περιλαμβάνονται όλα τα επιδόματα, βοηθήματα κ.λ.π., εκτός από : διατροφές ανηλίκων τέκνων, επίδομα αναδοχής, εξωϊδρυματικά επιδόματα, επιδόματα αναπηρίας.
ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ καμία παροχή άτομα που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» ή φιλοξενούνται σε ιδρύματα.
ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ παροχή ρεύματος άτομα που φιλοξενούνται.
ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ επίδομα ενοικίου όσοι :
διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία στα όρια του Νομού στον οποίο ζουν μονίμως,
παίρνουν επίδομα ενοικίου από άλλο φορέα,
ενοικιάζουν κατοικία από συγγενείς πρώτου βαθμού εξ αίματος ή εξ αγχιστείας.
ΑΙΤΗΣΗ
Οι αιτήσεις είναι ηλεκτρονικές, συνεχίζουν να υποβάλλονται μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο 30 Μαΐου 2015, σε εφαρμογή που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (http://www.ypakp.gr/ & https://www.anthropocrisis.gr/ anthropocrisis/). Για αιτούντες που δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό μέσο εισόδου στο διαδίκτυο, η αίτηση συμπληρώνεται στα ΚΕΠ του Δήμου μας, βάσει των όσων δηλώνουν οι αιτούντες και σύμφωνα με τις οδηγίες της ΗΔΙΚΑ σε ό,τι αφορά στη συμπλήρωση των πεδίων της αίτησης (οι οδηγίες έχουν αναρτηθεί ηλεκτρονικά από την ΗΔΙΚΑ, αλλά  περιλαμβάνονται και στην εφαρμογή). Όταν οι αιτούντες δεν είναι ενταγμένοι στο ΚΟΤ ή στο Ειδικό Μητρώο Ευάλωτων Πελατών θα ανοίγει link και θα συμπληρώνεται συγχρόνως η αίτηση ένταξης στο ΚΟΤ ή στο Μητρώο.
Απαιτούμενα στοιχεία διαθέσιμα κατά την συμπλήρωση / υποβολή
Ο αιτών προς διευκόλυνσή του χρειάζεται να έχει διαθέσιμα:
ΑΜΚΑ αιτούντος και μελών (συζύγου, τέκνων κ.λ.π.).
ΑΦΜ αιτούντος/ συζύγου (και μελών εφόσον διαθέτουν).
Αριθμός Δημοτολογίου αιτούντος.
Αριθμός Παροχής Ηλεκτρικού ρεύματος.
Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας αιτούντος και μελών (συζύγου, τέκνων κ.λ.π.).
Ιδιότητα ανέργου ή μακροχρόνια ανέργου εφόσον υπάρχει.
Να γνωρίζουν, αν τα εξαρτώμενα ανήλικα μέλη ή ενήλικα μέλη που σπουδάζουν σε σχολεία, σχολές μεταλυκειακής εκπαίδευσης ή Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ή Κατάρτισης, τα εξαρτώμενα ενήλικα μέλη που έχουν αναπηρία 67% και άνω, τα εξαρτώμενα ενήλικα μέλη που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία κ.λ.π..
Στοιχεία Εισοδήματος, Ακίνητης Περιουσίας, Καταθέσεων κ.λ.π..
Επίσης πρέπει να είναι γνωστά και να δηλωθούν:
Υποχρεωτικά η διεύθυνση επικοινωνίας (εφόσον υπάρχει ηλεκτρονική και σε κάθε περίπτωση αλληλογραφίας) του αιτούντος ή αντικλήτου προσώπου ή φορέα που δέχεται να λαμβάνει ενημέρωση και σημαντικά έγγραφα για λογαριασμό του αιτούντος.
Ο αριθμός τηλεφώνου (σταθερό ή κινητό).
Δήλωση ότι ο αιτών δεν εμπίπτει στις εξαιρέσεις ή τα κωλύματα που προβλέπονται με τις διατάξεις του άρθρου 3 της παρούσας.
Δήλωση ότι ο αιτών συναινεί σε αντικειμενικές διαδικασίες εκτίμησης της ατομικής και οικογενειακής του οικονομικής κατάστασης.
Δήλωση ότι τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην αίτηση είναι απολύτως ακριβή και ότι γνωρίζει πως η δήλωση ψευδών στοιχείων επιφέρει ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, καθώς και ότι η δήλωση ελλιπών ή ψευδών στοιχείων επιφέρει αποκλεισμό από τις παροχές της παρούσας απόφασης.
Επιλογή για την παροχή ή τις παροχές από τις οποίες επιθυμεί να ωφεληθεί (δωρεάν ρεύμα, επίδομα ενοικίου, επιδότηση σίτισης).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την λήψη μέτρων και την αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης και της Ακραίας Φτώχειας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ του Δήμου μας.
Υπενθυμίζουμε ότι το Ωράριο Λειτουργίας των ΚΕΠ της πόλης μας είναι : ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08:00 – 20:00 και ΣΑΒΒΑΤΟ 08:00 – 14:00, ενώ των αποκεντρωμένων ΚΕΠ του Δήμου ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07:30 – 15:30.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)