ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΣΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Στην τελετή έναρξης των εκδηλώσεων «Πολιτιστικά Δρώμενα 2015» που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας την Δευτέρα 17 Αυγούστου παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας. Στον χαιρετισμό του είπε αναλυτικά τα εξής:
«Κυρίες και κύριοι προσκεκλημένοι,
Κύριε Δήμαρχε,
Φίλες και φίλοι,
Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά μια ψυχική ανάγκη. Έτσι, παρά τα δύσκολα που περνάμε όλοι λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει επιπτώσεις σε όλους, πολίτες και φορείς, πρέπει να ξεφύγουμε για λίγο από τα δύσκολα και καθημερινά που περνάμε για να αντέξουμε στοn χρόνο.
Η πόλη των γραμμάτων και των τεχνών, η πόλη του πολυπολιτισμού, η Φλώρινα, έχει το προνόμιο να τη διασχίζει ένα ποτάμι, το οποίο αξιοποιεί με επιτυχία ο Δήμος Φλώρινας.
Είναι σοφή η απόφαση να γίνονται οι εκδηλώσεις σ’ αυτήn την περιοχή όπου δένει το φυσικό περιβάλλον με τον πολιτισμό και τον άνθρωπο.
Στα «πολιτιστικά δρώμενα 2015», οι Φλωρινιώτες αναδεικνύουν τη Φλώρινα και την ταυτότητα της που είναι ο πολιτισμός.
Φίλες και φίλοι,
Ζούμε χρόνια δύσκολα. Χρόνια οργής και θυμού. Χρόνια θλίψης και απογοήτευσης από το πολιτικό σύστημα και την πολιτισμένη Ευρώπη που ξεχνά την προσφορά της πατρίδας μας στον πολιτισμό και την ελευθερία.Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, μπορούμε και συνεννοούμαστε και ίσως να είναι η πρώτη φορά που έχουμε μια στενή και αποτελεσματική συνεργασία όλοι οι τοπικοί φορείς, με τον Δήμαρχο, τους βουλευτές, τον Περιφερειάρχη, κι αυτό είναι παρήγορο για τον τόπο μας. Ο κοινός αυτός αγώνας ελπίζω σύντομα να έχει ορατά αποτελέσματα στον κάθε πολίτη.
Όμως η βραδιά δεν είναι για θλιβερές σκέψεις αλλά για να ακούσουμε και να ξεχαστούμε στους μεγάλους Θεσσαλούς δημιουργούς, που θα μας παρουσιάσει η ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης».
Κύριε Δήμαρχε, εύχομαι καλή επιτυχία τις εκδηλώσεις σας «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ 2015».
Βαδίζουμε δίπλα-δίπλα, βάζοντας «πλάτη» ο ένας στον άλλον, για να ξαναγεννήσουμε την ελπίδα και την προσδοκία στον πολίτη για ένα καλύτερο αύριο.»-

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)