ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ « ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΝΕΟΦΥΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»

Ως Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Φλώρινας συμμετέχοντες στη δημόσια μηνιαία διαβούλευση του αρμοδίου Υπουργείου για τα στην επικεφαλίδα προγράμματα για πτυχιούχους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, επισημαίνουμε τα ακόλουθα:
1. Πολλά μέλη του Συλλόγου μας, των οποίων τα τέκνα των είναι πτυχιούχοι επικοινώνησαν με τη Διοίκηση του Συλλόγου και δήλωσαν, ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν στα εν λόγω προγράμματα, αλλά συγχρόνως ζήτησαν να προβούμε σε κάποιες παρατηρήσεις βελτίωσης των προγραμμάτων αυτών, αυξάνοντας το εύρος συμμετοχής σε περισσότερους νέους πτυχιούχους.2. Με τον ήδη προσδιορισθέντα ηλιακό όριο συμμετοχής δικαιούχων που έχουν γεννηθεί πριν την 1/1/1991 , περιορίζεται και συγχρόνως αποκλείονται του προγράμματος ένας ικανός αριθμός τέκνων πολυτέκνων που είναι ήδη πτυχιούχοι και έχουν γεννηθεί μετά το 1991. Οι πτυχιούχοι αυτοί έχουν λάβει νωρίτερα το πτυχίο τους του προβλεπομένου χρόνου. Έτσι αδικούνται κατάφορα να μη δύνανται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ενίσχυσης αυταπασχολουμένων πτυχιούχων.
3. Η ανεργία θα αντιμετωπισθεί καλύτερα, αν στο πρόγραμμα συμπεριληφθεί και δαπάνες και το κόστος της μισθωτής εργασίας, σε περίπτωση κατά την οποίαν ίσως ευρεθεί στην θέση για την πρόσληψη ενός ακόμη εργαζομένου ανά περίπτωση επιδοτουμένου (π.χ ενός γραμματέως σε δικηγορικό γραφείο)
4. Η κατανομή του προϋπολογισμού πρέπει να γίνει κατά γεωγραφική περιοχή λαμβανομένων υπόψη της παραμεθόριες περιοχές, των οποίων το ποσοστό ανεργίας των πτυχιούχων είναι πολύ μεγαλύτερο άλλων περιοχών. Στη Δυτική Μακεδονία εγγίζει το 60%.
5. Οι προϋποθέσεις και ο τρόπος συμμετοχής υποβολής των δικαιολογητικών κλπ εν συνεχεία ενέργειες να γίνονται με ταχείς ρυθμούς χρησιμοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογία (τα πάντα δηλαδή να γίνονται ηλεκτρονικά.)
6. Τέλος, περιμένοντας κι άλλες προτάσεις από μέλη μας, που παρακαλούμε να αποστείλουν στο e mail του Συλλόγου μας s.poyteknon_florinas@yahoo.gr , ώστε οι παρατηρήσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, σύμφωνα με τις οποίες η τελική πρόσκληση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ να είναι αρτιότερη και σύγχρονη.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
π. ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΠΑΡΔΑΛΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΧΡΙΣΤΙΔΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)