ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ

Το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) αποτελεί τον εθνικό κατάλογο επιχειρήσεων, ο οποίος ενημερώνεται συνεχώς, βάσει των τροποποιήσεων που καταθέτουν οι ενδιαφερόμενοι. Όλες οι πράξεις (τροποποιήσεις, λύσεις, διαγραφές, μεταβολές αντικειμένου, δ/νσης κλπ) αποκτούν νομική υπόσταση με την καταχώρησή τους στο ΓΕΜΗ.Η υποχρέωση από πλευράς των επιχειρήσεων (ατομικών και προσωπικών εταιρειών) είναι η καταχώρηση του αριθμού της φορολογικής τους δήλωσης και η ημερομηνία που υποβλήθηκε στο ΓΕΜΗ. Το κόστος για τις ατομικές επιχειρήσεις ανέρχεται στα 40 ευρώ και τις προσωπικές (ΟΕ, ΕΕ κ.α.) στα 90 ευρώ, ποσά που πληρώνονται στην τράπεζα εφόσον γίνει η σχετική καταχώρηση. Σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση (ΚΥΑ 79752/2014) σε περίπτωση που ο υπόχρεος δεν καταβάλλει τα τέλη, αυτά αποστέλλονται στη φορολογική διοίκηση για βεβαίωση και είσπραξη βάσει του κώδικα είσπραξης των εσόδων.
Για να αποφθεχθεί αυτή τη διαδικασία καθώς και το ενδεχόμενο επιβολής προστίμων, καλούμε τις υπόχρεες επιχειρήσεις να προχωρήσουν στην καταχώρηση της φορολογικής δήλωσης που κατέθεσαν το 2015, με δική τους ευθύνη (στο www.businessportal.gr), ή να προσέλθουν στην υπηρεσία του Επιμελητηρίου (Μεγαρόβου 19- Φλώρινα) έχοντας μαζί τους τον αριθμό φορολογικής δήλωσης και την ημερομηνία κατάθεσής της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)