ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ξεκίνησαν οι μελέτες για την ανάπλαση του οικισμού του Αγ. Αχιλλείου. Την Δευτέρα 4 Απριλίου έγινε επίσκεψη στο νησί από την ομάδα των μελετητών παρουσία του Δήμαρχου Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη, του Αντιδήμαρχου Χρήστο Καπουράνη και της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αγ. Αχιλείου Χριστίνας Μπακάλη. Στο νησί έγινε εκτενής συζήτηση για τις ανάγκες του Δήμου και των κατοίκων του νησιού αλλά και τις ιδέες των μελετητών.
Στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο Πρεσπών όπου, μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, εξετάστηκαν με λεπτομέρεια οι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν με την μελέτη σε μια περιοχή με πολλές ιδιαιτερότητες.Ο Δήμαρχος Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης τόνισε ότι ο Αγ. Αχίλλειος είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός του Δήμου, αλλά και το τοπόσημο της Φλώρινας ενώ σαν σύνολο αποτελεί μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς και αυθεντικό δείγμα αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπου και φύσης ενώ ταυτόχρονα είναι ένα από τα μόλις δύο κατοικημένα νησιά σε εσωτερικά ύδατα στη χώρα μας. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να αναδειχτούν από το έργο που σκοπεύουμε να υλοποιηθεί στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο και στο οποίο στηρίζουμε αρκετές από τις ελπίδες μας για την βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού στην Πρέσπα τα επόμενα χρόνια.Η μελέτη του Αγίου Αχιλλείου υπογράφτηκε το Μάρτιο και αφορά τη διευθέτηση των δικτύων και τη δημιουργία αποχετευτικού δικτύου και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων καθώς και την ανάπλαση των κοινοχρήστων χώρων για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών της τοπικής κοινωνίας στην κατεύθυνση της ένταξης του οικισμού στις διαδρομές των πολυάριθμων επισκεπτών του νησιού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)