ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕΤΟ ΑΞΟΝΑ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με θέμα: Κατασκευή οδικού άξονα Φλώρινας-Πτολεμαΐδας, κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης. Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Η Φλώρινα αποτελεί τον μοναδικό νομό σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα ο οποίος δεν έχει κάθετη σύνδεση με την Εγνατία Οδό. Παρά τις προσπάθειες δεκαετιών, λάθη και παραλήψεις κυβερνόντων αλλά και τοπικών αρχόντων οδήγησαν στην απομόνωση του Νομού Φλώρινας. Και στο παρελθόν αλλά και τώρα δηλώνω ότι ο Νομός Φλώρινας θα γίνει ευρωπαϊκή περιφέρεια μόνον όταν συνδεθεί με οδικό άξονα ευρωπαϊκών προδιαγραφών με την Εγνατία Οδό (ήτοι σύνδεση με το κοντινότερο μεγαλύτερο λιμάνι και αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, αλλά και με την έδρα της περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, την Κοζάνη). Ως τότε, εξακολουθούμε να είμαστε βαλκανικού τύπου επαρχία. Δικαίως όλοι οι κάτοικοι της Φλώρινας είναι αγανακτισμένοι με τους κυβερνώντες και τους τοπικούς άρχοντες που επί δεκαετίες τους έχουν καταδικάσει στη στασιμότητα.
Κύριε υπουργέ, ο συγκεκριμένος άξονας εκτός από την άρση της απομόνωσης και τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων ώστε να είναι κοντά στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, αποτελεί τώρα πια και θέμα τιμής και γοήτρου για την αξιοπρέπεια των φλωρινιωτών. Η ασφάλεια, η υγεία, η οικονομία και άλλα, επιβάλλουν τον άμεσο σχεδιασμό, μελέτη και υλοποίηση του οδικού άξονα Φλώρινας-Πτολεμαΐδας.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Έχετε προβεί στη μελέτη του εν λόγω έργου;
2. Έχετε μεριμνήσει για την ένταξη του εν λόγω έργου στο 4ο ΕΣΠΑ;




Ο ερωτών βουλευτής





Γιάννης Αντωνιάδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ