Ε.Κ.Φ.: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στo μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο το ΣΑΒΒΑΤΟ 10 Σεπτέμβρη 2016 στις 18.00 στο Άγαλµα του Βενιζέλου, στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και στην πορεία διαμαρτυρίας που θ’ ακολουθήσει. Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Βρισκόμαστε αντιμέτωποι µε νέα σκληρά και επώδυνα μέτρα που θα εξαϋλώσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα. Μέτρα που θα καταργήσουν κάθε παροχή εργασιακής και κοινωνικής ασφάλειας.
Για μία ακόμα φορά, η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με νέα πρόσθετα μέτρα ακραίας λιτότητας, που της δίνουν πλέον τη χαριστική βολή, ενώ επικίνδυνα αυξανόμενες κατηγορίες του εργατικού δυναμικού και των ανέργων της χώρας μας εργάζονται ή καλούνται να εργαστούν σε ιδιαίτερα επισφαλείς συνθήκες εργασίες με ταυτόχρονη δραματική μείωση του βιοτικού τους επιπέδου και ολοένα και υποβαθμιζόμενα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα.
Είµαστε αντιμέτωποι µε «προτάσεις» που μετουσιώνονται σε αποφάσεις, που εντείνουν την ύφεση, αυξάνουν την ανεργία, η οποία βρίσκεται ήδη σε πολύ υψηλά επίπεδα, ρίχνοντας για µια ακόµη φορά στις πλάτες των εργαζομένων νέα δυσβάστακτα βάρη.
Επιπλέον, οι εκτεταμένες απορρυθμιστικές παρεμβάσεις της τελευταίας πενταετίας στο προστα­τευτικό πλαίσιο της εργατικής νομοθεσίας τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, έχουν οδηγήσει αποδεδειγμένα σε αύξηση της εργοδοτικής παραβατικότητας με δραματικές επιπτώσεις στους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, πέραν των σταθερά υψηλών ποσοστών αδήλωτης εργασίας, η μερικώς ή ψευδώς δηλωμένη εργασία έχει πλέον λάβει εκρηκτικές διαστάσεις με ολέθριες συνέπειες για την απόδοση των οφειλόμενων εισφορών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και Ασφάλειας.Δυστυχώς αυτή η κατάσταση της αυθαιρεσίας λαμβάνει στοιχεία «κανονικότητας», λαμβάνοντας υπόψη και την αδυναμία των ελεγκτικών μηχανισμών, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του στελεχιακού τους δυναμικού, να ανταποκριθούν σε ένα δυσχερέστατο ελεγκτικό έργο που παρέχεται σε συνθήκες υποστελέχωσης και έλλειψης της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής.Οι προκλήσεις και τα προβλήματα είναι τεράστια
Γι’ αυτό η ενότητα όλων των εργαζομένων, η συστράτευση και ο κοινός αγώνας είναι προαπαιτού­μενα ώστε να ισχυροποιηθεί η δύναμή μας, στη διεκδίκηση των κοινών μας αιτημάτων, ώστε να επιβάλλουμε λύσεις φιλεργατικές και αναπτυξιακές προς όφελος του λαού και της χώρας.
Τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι έχουμε µόνο µια επιλογή. Να συνεχίσου­με ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δίνουμε µάχη για την ανατροπή των Μνημονίων, για την επαναφορά των δημο­κρατικών εργασιακών και κοινωνικών µας δικαιωμάτων, που βιαίως µας αφαίρεσαν στο όνομα του δήθεν ανταγωνισμού και του φθηνού εργατικού κόστους.
Δίνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τη μάχη για να βάλουμε τέλος στις αυταπάτες, στα πειράματα, στην ανεργία, στην φτωχοποίηση.
Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες δίνουμε αγωνιστικό και δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.Θα δρομολογηθούν δωρεάν λεωφορεία για την μετακίνηση από Φλώρινα Θεσσαλονίκη ώρα 14:00 απέναντι από τα ΚΤΕΛ Φλώρινας. Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στo τηλέφωνο 2385046903.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ