ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗ Γ.Γ. ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ(ΒΙΝΤΕΟ)

Με τη Γενική Γραμματέα της Ισότητας των Φύλων κ. Φωτεινή Κούβελα, συναντήθηκε  ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Φλώρινας, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τόσο στη συνέχιση λειτουργίας όσο και στην εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου.Ο κ. Δήμαρχος καλωσόρισε την Γενική Γραμματέα στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Φλώρινας αναφέροντας ότι αποτελεί σημαντική πρωτοβουλία η επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίαςκαι η εγγύτητα στις θεσμοθετημένες κοινωνικές δομές, προκειμένου να υπάρχει άμεση εκτίμηση για την εύρυθμη λειτουργία τους, αλλά και για την επίλυση των προβλημάτων τους. Επίσης, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ο Δήμος Φλώρινας ενδιαφέρεται για την εφαρμογή της κοινωνικής πολιτικής και για τον λόγο αυτό στηρίζει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του τέτοιες δομές.Ανέφερε,επιπρόσθετα, ότι το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Φλώρινας, είναι σημαντικό για την περιοχή μας, καθώς έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει σε πολλές κυρίες, όχι μόνο στον Δήμο Φλώρινας, αλλά και στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Τέλος, στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Δήμαρχος είπε, ότι η λειτουργία της δομής πρέπει να συνεχιστεί ως έχει, και με τη διατήρηση των ίδιων εργαζομένων, καθώς έχουν αποκτήσει σημαντική εμπειρία στην αντιμετώπιση διαφόρων θεμάτων.Η κ. Κούβελα, είπε με τη σειρά της, ότι σκοπός της Γενικής Γραμματείας είναι η διατήρηση της λειτουργίας των Κέντρων και η ακόμα καλύτερη δημοσιοποίησή της λειτουργίας τους. Ανέφερε ότι, την προηγούμενη περίοδο, η Δυτική Μακεδονία είχε μικρά κονδύλια στο ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα να υπάρχει θέμα με τη χρηματοδότηση των Κέντρων. Σκοπός της επίσκεψης, είπε η κ. Κούβελα, είναι η συζήτηση τεχνικών θεμάτων για τη λειτουργία των Κέντρων και μετά το 2018, που τελειώνει η χρηματοδότησή τους μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ. Ανέφερε δε, ότι μια σκέψη που υπάρχει, είναι η μεταφορά της λειτουργίας των Κέντρων στους Δήμους.Ο κ. Βοσκόπουλος είπε ότι οι Δήμοι αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα με τις μειώσεις κοντά στο 70% των επιχορηγήσεων από την κεντρική εξουσία, οπότε για τη λειτουργία των Κέντρων απαιτείται και η σχετική επιχορήγηση τους, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα λειτουργίας τους. Ανέφερε, ακόμη, ότι κάθε μέρα που περνάει και παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Φλώρινας δεν έχει χρέη, υπάρχουν δαπάνες που καλύπτονται με δυσκολία.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Άρης Αριστείδου, η υπάλληλος της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου κ. Βιολέτα Τζίκου, καθώς και οι υπάλληλοι του κέντρου κ. Αγγελική Ταλιοπούλου, Ψυχολόγος, και κ. Ματθαίος Καργάκης, Κοινωνιολόγος.Ο κ. Αριστείδου είπε ότι η πολιτεία οφείλει να συνεχίσει τη λειτουργία των δομών και τόνισε ότι ο Δήμος Φλώρινας αγκαλιάζει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες των εργαζομένων του Κέντρου για την όσο γίνεται πιο εύρυθμη λειτουργία του.Οι υπάλληλοι του Κέντρου αναφέρθηκαν στα μέχρι τώρα πεπραγμένα του Κέντρου και στη στήριξη που τους παρείχε ο Δήμος στα προβλήματα που αντιμετώπισαν κατά το πρόγραμμα γέφυρας ως την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ (μισθοδοσία κλπ.), καθώς στις δράσεις και ενέργειές τους.Να σημειωθεί ότι ο το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Φλώρινας, λειτουργεί καθημερινά από τις 07:00 πμ. έως τις 15:00 μμ., επί της οδού Στεφάνου Δραγούμη 4, 2ος όροφος. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2385024081.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)