ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ: ΤΟ 40% ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΔΕΗ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 2η ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΤΗ ΜΕΛΙΤΗ

Η Στρατηγική της χώρας πρέπει να είναι πέρασμα από το ένα εγχώριο καύσιμο, το λιγνίτη στο άλλο, τις ανανεώσιμες πηγές, με ελαχιστοποίηση όμως της εξάρτησης από εισαγωγές στον τομέα της Ενέργειας, επισήμανε από την Κοζάνη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανόλης Παναγιωτάκης, Όπως τόνισε η ΔΕΗ επενδύει στις νέες τεχνολογίες για τη λιγνιτική παραγωγή με σεβασμό το Περιβάλλον, ενώ αποδέχτηκε όπως είπε και την πρόταση της Περιφέρειας για την εγκατάσταση στη Δυτική Μακεδονία του εργοστασίου συμπαραγωγής της κατασκευής έξυπνων μετρητών με τον κρατικό Κιζενικό Κολοσσό που θα κατασκευάσει της Μελίτη ΙΙ.

Αναφερόμενος στο Εταιρικό σχήμα με τον Κινεζικό Κολοσσό και τους ιδιώτες θα ανατεθεί σε ανεξάρτητο εκτιμητή που θα αποτιμήσει τα περιουσιακά στοιχεία και την εισφορά όλων ώστε να καθοριστεί η μετοχική σύνθεση και σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, όπως τόνισε η ΔΕΗ θα κατέχει περίπου το 40% των μετοχών.Σε ότι αφορά την πώληση του 17% της ΔΕΗ, που βρίσκεται στο ΤΑΥΠΕΔ ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε ότι υποστηρίζει τη θέση του νέου υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη αυτό το ποσοστό να πάει στο Υπερ-Ταμείο, όπως και το υπόλοιπο 34% για αξιοποίηση. Σε κάθε περίπτωση όπως είπε το Κράτος θα εξακολουθεί να ελέγχει την Επιχείρηση.
Κριτική όμως άσκησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανόλης Παναγιωτάκης στους ενεργειακούς δήμους για το γεγονός ότι από το 2012 δεν κατέστη δυνατόν να συμφωνήσουν στη νέα τιμή που θα παρέχει η Επιχείρηση την Τηλεθέρμανση. «Οι τιμές που δίνει η ΔΕΗ είναι συμβολικές και η τιμή αυτή δεν έχει σχέση με την τιμή που πληρώνουν οι καταναλωτές» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας μάλιστα ότι η διαφορά τους είναι «αβυσσαλέα».
Πηγή: www.er.gr/kozani Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)