ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Ξεκίνησε, η ηλεκτρονική υποβολή αίτησης για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης της τρέχουσας περιόδου 2016 - 2017. Οι δικαιούχοι δεν μπορούν να λάβουν προκαταβολή της επιδότησης. Το επίδομα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου. Όσοι αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης παραπάνω από μία φορά δεν χρειάζεται να υποβάλουν άλλη αίτηση.Το επίδομα χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα, που πληρούν τα κριτήρια χορήγησης και αφορά αγορές πετρελαίου θέρμανσης που πραγματοποιούνται από 15 Οκτωβρίου 2016 μέχρι και 30 Απριλίου 2017. Η σχετική αίτηση υποβάλλεται μέχρι 30 Μαΐου 2017.Στην αίτηση οι δικαιούχοι αναγράφουν τον αριθμό παροχή ρεύματοςκύριας κατοικίας, τα τετραγωνικά, το αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη, ΑΦΜ του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος, ένδειξη αν πρόκειται για πολυκατοικία, αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) και ονοματεπώνυμο 1ου δικαιούχου και προαιρετικά στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός κινητού ή και σταθερού τηλεφώνου).Υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες που έχει εκδώσει η ΓΓΠΣ για τη διευκόλυνση των αιτούντων του επιδόματος.Οι κωδικοί που εισερχόμαστε στην Εφαρμογή Δικαιούχων του Επιδόματος πετρελαίου Θέρμανσης είναι για τους πιστοποιημένους χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Γ.Γ.Δ.Ε. οι κωδικοί του TAXISnet. Οι χρήστες που δε διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, ταυτοποιούνται εναλλακτικά δίνοντας ΑΦΜ και αριθμό ειδοποίησης κάποιου εκ των τελευταίων 5 εκκαθαριστικών των Δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων.Η εφαρμογή Υποβολής/Διαχείρισης Αιτήσεων Έγκρισης απευθύνεται στα φυσικά πρόσωπα που καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους. Μέσω της εφαρμογής αυτής, κάθε φυσικό πρόσωπο που είναι υποψήφιο για να εγγραφεί στο μητρώο δικαιούχων του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, για την τρέχουσα περίοδο κατανάλωσης, συμπληρώνει τα αιτούμενα στοιχεία και λαμβάνει άμεση απάντηση για το αποτέλεσμα της αίτησης.
Η Εφαρμογή Διαχείρισης Ενοίκων/Χιλιοστών Θέρμανσης Πολυκατοικίας απευθύνεται στους διαχειριστές των πολυκατοικιών ή σε εκπροσώπους κτισμάτων όπου υπάρχουν περισσότερες από μία κατοικίες (ολιγοκατοικίες) και για τις οποίες υπάρχει κοινός καυστήρας. Ο διαχειριστής – εκπρόσωποςεισάγει τα στοιχεία των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας/ολιγοκατοικίας, καθώς και τη συμμετοχή κάθε ενός από αυτά στις δαπάνες θέρμανσης σε χιλιοστά. Αλλαγές στα παραπάνω στοιχεία μπορεί ο διαχειριστής να πραγματοποιήσει μόνο πριν ενεργοποιήσει την δυνατότητα πληρωμής.
Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι:
· Κάθε άγαμος φορολογούμενος με ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 100.000 ευρώ.
· Κάθε ζευγάρι εγγάμων με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Για κάθε προστατευόμενο τέκνο του ενδιαφερόμενου το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ.
· Στα 80 τετραγωνικά μέτρα ανέρχεται η μέγιστη επιφάνεια του ακινήτου για τους άγαμους και στα 100 τετραγωνικά μέτρα ανέρχεται η μέγιστη επιφάνεια του ακινήτου για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες για την οποία μπορεί να επιδοτηθεί κάποιος δικαιούχος.
Η επιδοτούμενη μέγιστη ποσότητα καυσίμων για τον Δήμο μας (Α' Κλιματική Ζώνη) διαμορφώνεται στα 25 λίτρα ανά τετραγωνικό, και η ανώτατη συνολική κατανάλωση λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά κατοικία είναι 2.500 λίτρα για τον έγγαμο και 2.000 λίτρα για τον άγαμο, δηλαδή το επίδομα θα φτάνει έως τα 625 ευρώ για τον έγγαμο για 100 τμ και άνω (25 λίτρα x 0,25 ευρώ x 100=625 ευρώ) και έως 500 ευρώ για τους άγαμους για 80 τμ (25 λίτρα x 0,25 ευρώ x 80=500 ευρώ).
Αίτηση και στα ΚΕΠ
Αίτηση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης μπορούν να υποβάλουν οι πολίτες και στα ΚΕΠ, από τις 21 Δεκεμβρίου 2016 έως και τις 30 Μαΐου 2017, υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ, γενικότερα:
· Η αίτηση στα ΚΕΠ υποβάλλεται μόνο αυτοπροσώπως και δεν προβλέπεται υποβολή αίτησης σε αυτά από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.
· Η αρμοδιότητα των ΚΕΠ εξαντλείται στην υποβολή της αίτησης και της παράδοσης στον ενδιαφερόμενο, της βεβαίωσης που εκδίδεται μέσω του πληροφοριακού συστήματος της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και δεν περιλαμβάνει την παρακολούθηση της πορείας των σχετικών πληρωμών.
· Ύστερα από την επιτυχή υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, η ηλεκτρονική εφαρμογή ελέγχει σε πραγματικό χρόνο τη συνδρομή ή μη των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί για καταβολή του επιδόματος στο φορολογούμενο και επιστρέφει βεβαίωση με τα στοιχεία του δικαιούχου καθώς και το αποτέλεσμα της αίτησης.
Για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των δικαιούχων που προσέρχονται στα ΚΕΠ πρέπει να έχουν μαζί τους :
· Ένα εκκαθαριστικό των τελευταίων 5 ετών.
· Λογαριασμό ΔΕΗ
· Αριθμό ΙΒΑΝ τράπεζας
· ΑΦΜ ιδιοκτήτη που ενοικιάζει ή παραχωρεί δωρεάν
Υπενθυμίζουμε ότι το Ωράριο Λειτουργίας των ΚΕΠ της πόλης μας είναι : ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08:00 – 20:00 και ΣΑΒΒΑΤΟ 08:00 – 14:00, ενώ των αποκεντρωμένων ΚΕΠ του ΔήμουΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07:30 – 15:30.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)