ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΝΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Πλήθος εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν την πρώτη εβδομάδα του θεσμού «Πολιτιστικός Χειμώνας- Φωτιές 2016» του Νομικού Προσώπου του Δήμου Φλώρινας. Στο πλαίσιο των παραπάνω εκδηλώσεων το Ξύλινο Χωριό άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό, το Παγοδρόμιο ξεκίνησε τη λειτουργία του και το Τρενάκι της Φωτιάς τις διαδρομές του μέσα στην πόλη. Μουσικές συναυλίες, πολυθέαμα για τα παιδιά με ξυλοπόδαρους, μασκότ, ξωτικά, χιονάνθρωποι και μουσικοθεατρικές παραστάσεις αποτέλεσαν το πρόγραμμα της πρώτης εβδομάδας. Παράλληλα, το τμήμα βρεφονηπιοκόμων και μαγειρικής της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Φλώρινας πραγματοποίησε εκδηλώσεις για τα παιδιά και γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων.

Ο Δήμος Φλώρινας έβρασε και φέτος στο πλαίσιο της Γιορτής Τσίπουρου, στο καζάνι του Πάντου στην Υδρούσα και στο καζάνι των αδερφών Γαζέα στον Παπαγιάννη.
Το βράδυ της Παρασκευής, 23 Δεκεμβρίου 2016, οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την επίσημη έναρξη τους στο Νέο Πάρκο Φλώρινας από τον Δήμαρχο Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλο. Παρόντες, επίσης, ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτριος Βίτσας, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κ. Πέτη Πέρκα, οι Βουλευτές της ΠΕ Φλώρινας κ.κ. Κώστας Σέλτσας και Γιάννης Αντωνιάδης, ο Διοικητής της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Προκόπιος Καρατζέτζος, ο Διοικητής του 1ου Συντάγματος Πεζικού, Συνταγματάρχης Φώτιος Γκίκας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, Ταξίαρχος Παναγιώτης Ντζιοβάρας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φλώρινας, κ. Δημήτριος Χήρας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας το Σωματείο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ», πραγματοποίησε την παραδοσιακή «γουρονοχαρά», στον ίδιο χώρο. Και στις δυο εκδηλώσεις παρατέθηκαν σε όλο τον κόσμο δωρεάν εδέσματα και κρασί. 

Τη Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2016, στην αίθουσα της πινακοθήκης του Φ.Σ.Φ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», η Μαρία Θωΐδου με τη μουσική ομάδα της ταξίδεψαν το κοινό σε μια διαδρομή με ήχους από διαφορετικά μουσικά είδη, συνδυασμένα με μια ιδιαίτερη αυτοσχεδιαστική προσέγγιση της Κάρμεν του Μπιζέ.
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται έως και την Κυριακή, 08 Ιανουαρίου 2017, στο Ξύλινο Χωριό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)