1η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ 22ΧΡΟΝΟ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΛΕΜΕ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Οι Περιφερειακοί Αγώνες Γενικής Αεροπορίας, διοργανώνονται από την ΕΛ.Α.Ο. (Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία), πουείναι η ανωτάτη αεραθλητική αρχή της χώρας. Είναι αθλητική Ομοσπονδία, αναγνωρισμένη από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και εκπροσωπεί την χώρα μας στην ΔιεθνήΑεροναυτική Ομοσπονδία (F.A.I.), της οποίας είναι μέλος από το 1931. Κάθε χρόνο διοργανώνονται από την Ομοσπονδία 6-7 περιφερειακοί αγώνες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπου στο τέλος βγαίνει μια γενική κατάταξη με τους καλύτερους βαθμολογημένους χειριστές - αεραθλητές. Στον τρίτο φετινό αγώνα, που έλαβε χώρα στο ιστορικό αεροδρόμιο του Μάλεμε των Χανίων στις 27 Μαϊου 2017, το πλήρωμα ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΣΤEΦΑΝΟΣ*- ΜΟΥΖΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ** της Αερολέσχης Αττικής, κατέλαβεγια δεύτερη συνεχόμενη φορά την 1η θέση, ανάμεσα σε 12 πληρώματα.Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 22χρονος φλωρινιώτης χειριστής διακρίνεται στο συγκεκριμένο αγώνισμα.Στον πρώτο φετινό αγώνα, στις 28/03/17 στο Μεσολόγγικατέλαβε την 3η θέση (πετώντας με τον Κώστα Καπάκα), ενώ στον αμέσως επόμενο στις 29/04/17 κατέλαβε και πάλι την 1ηθέση στο Τατόι Αττικής (το ίδιο πλήρωμα, ανάμεσα σε 22 συμμετοχές). Αξίζει να αναφέρουμε, πως και στις 26/09/15, είχε καταλάβει για άλλη μια φορά την πρωτιά, στους Περιφερειακούς Αγώνες Γενικής Αεροπορίας , που πραγματοποιήθηκαν στην Μυρίνη Καρδίτσας.

Τι είναι και πως διεξάγονται οιΑγώνες Γενικής Αεροπορίας
Σκοπός του αγωνίσματος είναι η δοκιμασία των πληρωμάτων σε πτήση ακριβείας, συγκεκριμένα ονομάζεται «Χρονομέτρηση Κύκλου και Προσγειώσεις Ακριβείας».Το πλήρωμα είναι διμελές, με αεραθλητές του ίδιου σωματείου. Στο φύλλο του αγώνα που δίνεται πριν την έναρξη του, αναφέρονται τα ζητούμενα στοιχεία της πτήσης και οι χρόνοι της κάθε φάσης.Ο αγώνας αποτελείται από δύο γύρους. Ο κάθε γύρος έχει τρεις φάσεις, οι οποίες έχουν διαφορετικά ζητούμενα και χρόνους. Η κάθε φάση ξεκινάει με την απογείωση και ολοκληρώνεται με την προσγείωση.Η χρονομέτρηση της φάσης, ξεκινάει μόλις το αεροπλάνο περάσει από ένα σημείο αναφοράς και ολοκληρώνεται μόλις το αεροπλάνο ξαναπεράσει από το ίδιο σημείο. Κάθε δευτερόλεπτο απόκλισης από το ζητούμενο χρόνο στο φύλλο αγώνως, βαθμολογείται με 2 πόντους ποινής.


Στο τέλος κάθε φάσης, το πλήρωμα βαθμολογείται για την ακρίβεια στις προσγειώσεις. Πάνω στο διάδρομο, υπάρχουν διαγραμμίσεις κάποιών «κουτιών», με την βοήθεια των οποίων γίνεται η βαθμολόγηση της προσγείωσης. Το ζητούμενο, είναι το αεροπλάνο να προσγειωθεί στο κουτί που δίνει μηδενικούς πόντους ποινής. Αυτό το κουτί έχει μήκος 2 μέτρων και πλάτος 12 μέτρων. Μπορεί εύκολα να καταλάβει κάποιος την προσπάθεια που απαιτείται για την εκτέλεση της προσγείωσης ακριβείας, αν αναλογιστεί ότι το αεροπλάνο διανύει περίπου 35 μέτρα το δευτερόλεπτο. Το πλήρωμα που συγκεντρώνει τους λιγότερους πόντους ποινής, κατακτά την πρώτη θέση.
* Ο Στέφανος Ιωαννίδης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φλώρινα.
Η αγάπη του για τον αέρα, δεν προέκυψε πρόσφατα. Τα πρώτα σημάδια άρχισαν ήδη να εκδηλώνονται από την βρεφική ηλικία. Ξεκίνησε να πετάει σε ηλικία μόλις 10 ετών, ανοίγωντας τα φτερά του στην Αερολέσχη Φλώρινας.
Σε ηλικία 18 ετών μετακόμισε στην Αθήνα για τις σπουδές του, όπου και φοιτεί στην JetstreamAviationAcademy, για την απόκτηση του επαγγελματικού πτυχίου χειριστή αερογραμμών.Ανήκει πλέον στο δυναμικό της Αερολέσχης Αττικής.
Το 2016, υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Πολέμική Αεροπορία, όπου εκπαιδεύτηκε και διετέλεσε χρέη Βοηθού Ελεκτή Πτήσεων.


** Η Δέσποινα Μουζάκη είναι Παραγωγός Οπτικοακουστικών Έργων.
Επίσης, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έχει την θέση της Αναπληρώτριας Καθηγήτριαςκαθώς και της Προέδρου του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών. Διδάσκει τα μαθήματα της Παραγωγής και Διεύθυνσης Παραγωγής από το 2005.
Κάτοχος πτυχίου Χημείας από το Πανεπιστήμιο Πατρών και σκηνοθεσίας από τη Σχολή Σταυράκου. ΜS στην Επικοινωνία και τον Κινηματογράφο από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, σπουδές ντοκιμαντέρ με τον Richard Leacock και νέες τεχνολογίες στο Media Lab του MIT, Film Finance και Marketing στο Media Business School της Ισπανίας.


Ιδρυτής της CINEGRAM S.A. Film & TV Productions, εταιρείας παραγωγής διαφημιστικών, τηλεοπτικών και κινηματογραφικών ταινιών. Από το 1994 είναι παραγωγός πολλών επιτυχημένων ταινιών με διεθνείς διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων των βραβευμένων ταινιών “Μη μου άπτου” (1995) του Δημήτρη Γιατζουζάκη και “Peppermint” του Κώστα Καπάκα (9 κρατικά βραβεία ποιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού και πολλά βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ). Παραγωγός διεθνών συμπαραγωγών: της πολυβραβευμένης (8 κρατικά βραβεία ποιότητας) “Πολίτικης κουζίνας” (2003) του Τάσου Μπουλμέτη, της ταινίας “Νύφες” (2004) του Παντελή Βούλγαρη, “Το όνειρο του Ίκαρου” του Κώστα Νάτση (2004), “Είναι o Θεός μάγειρας;” (2004) του Στέργιου Νιζήρη, «Urania» (2007) και «Μαγική Στιγμή» (2011) του Κώστα Καπάκα, καθώς και του ντοκιμαντέρ «Περιουσιακά στοιχεία» (2007) της Σούλας Δρακοπούλου, που αναφέρεται στο έργο του ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου. Παραγωγός, μεταξύ άλλων των τηλεοπτικών σειρών «Οι δρόμοι της Ελιάς» (2009) για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και «Δέκα» (2007), τηλεοπτική μεταφορά του ομότιτλου έργου του Μ. Καραγάτση για τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.



















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)