Στην επιτροπή περιβάλλοντος η περιβαλλοντική αποκατάσταση των λιγνιτικών πεδίων

Κρίσιμα θέματα για τη Δυτική Μακεδονία περιλαμβάνει η ατζέντα της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, που συνεδριάζει στις 10 το πρωί της Πέμπτης 29 Ιουνίου. Στη συνεδρίαση θα παρουσιαστεί η περιβαλλοντική πολιτική που θα ακολουθηθεί στα επόμενα χρόνια, σε σχέση με την ανάπλαση περιοχών και την αποκατάσταση εδαφών που χρησιμοποίησε η ΔΕΗ για εξόρυξη λιγνίτη.
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος θα παραστεί ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος θα παρουσιάσει στα μέλη της επιτροπής την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, τις συνέπειες από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ για μισό και πλέον αιώνα, μετά και την πρόσφατη μεγάλη κατολίσθηση στο  ορυχείο Αμυνταίου, γεγονός που οδήγησε στην εκκένωση της τοπικής κοινότητας Αναργύρων Αμυνταίου, της οποίας τα σπίτια ράγισαν και το χωριό έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με άμεση προτεραιότητα την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη μετεγκατάστασή του, ενώ απαραίτητη κρίνεται και η άμεση μετεγκατάσταση της Ακρινής.

Πηγή:www.ert.gr/news/florina

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)