ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η ΜΚΟPRAKSIS, η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και ο βελγικός οργανισμός MobileSchool, σας προσκαλούν στις 3 Ιουλίου 2017,ώρα10:00, στοΚέντρο Υποστήριξης Νέωντης ΑΡΣΙΣ (Πτολεμαίων 40-42), σε μία εκδήλωση παρουσίασης του εργαλείου μη τυπικής μάθησης που ονομάζεται «Κινητό Σχολείο», το οποίο και πραγματοποιεί παρεμβάσεις στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 8 χρόνια.
Στην εκδήλωση πρόκειται να παρουσιαστεί η μέχρι τώρα πορεία του προγράμματος, το νέο Κινητό Σχολείο που έρχεται στην πόλη μας, αλλά και τα σχέδια των οργανώσεων για την μελλοντική ανάπτυξη της δράσης και το «άνοιγμα των οριζόντων» του προγράμματος αυτού. Η όλη εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο 10ήμερου εκπαιδευτικού που πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη ο πάροχοςτου προγράμματος, ο οργανισμός MobileSchool, με έδρα το Βέλγιο. Το «Κινητό Σχολείο» έχει βασικό σκοπό την προσέγγιση, βοήθεια και επανένταξη των παιδιών που βρίσκονται σε κάποιο καθεστώς ζωής στο περιθώριο καθώς και των οικογενειών τους.
Πιο αναλυτικά, μια ομάδα από ειδικά εκπαιδευμένους εθελοντές από διάφορες ειδικότητες, όπως κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι και εκπαιδευτικοί, πραγματοποιούν επιτόπιες ​streetworkπαρεμβάσεις​, με εβδομαδιαία παρουσία σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης και ομάδες στόχου τόσο ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (Ρομά και προσφυγικός πληθυσμός) όσο και παιδιά τυπικής εκπαίδευσης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)