ΜΑΖΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ

Με σύνθημα «η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό. Δεν πωλείται. Δεν ιδιωτικοποιείται» κάτοικοι και φορείς της Δυτικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην πώληση των πλέον σύγχρονων ατμοηλεκτρικών σταθμών της Μελίτης και της Μεγαλόπολης. Παρόν στην κινητοποίηση και ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητος υποστηρίζοντας το δίκαιο, όπως είπε, αίτημα όλων για δημόσια ΔΕΗ και ενέργεια. Για άλλη μια φορά ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης επανέλαβε την πρόθεση του ιδίου και των περιφερειακών συμβούλων για παραίτηση από το αξίώμα τους»δημιουργώντας» όπως είπε «θεσμικό κενό, εάν πωληθούν λιγνιτικές μονάδες και ορυχεία τής ΔΕΗ».
Υπογράμμισε δε ακόμα ότι θα μπορούσαν οι πολίτες της δυτικής Μακεδονίας να μην λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία, καλώντας τους όλους να μείνουν ενωμένοι μέχρι το τέλος.Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης ανέφερε πως «αάν προχωρήσει η πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε λίγο καιρό θα μιλάμε για την δημιουργία περιοχών στην Φλώρινα και την Μεγαλόπολη που θα μοιάζουν σαν αυτές στο Μαντούδι της Εύβοιας».Στο ίδιο μήκος κύματος και οι ομιλίες όλων των φορέων και εκπροσώπων εργαζομένων μιλώντας για δυναμικές κινητοποιήσεις ανάλογες με αυτές για την αποτροπή της «Μικρής ΔΕΗ» . Στη συγκέντρωση συμμετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σέλτσας Θέμης Μουμουλίδης και Μίμης Δημητριάδης, και από την ΝΔ ο Γιάννης Αντωνιάδης, ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος των Ενεργειακών Δήμων Σάββας Ζαμανίδης ο δήμαρχος Αμυνταίου, ο Δήμαρχος Πρεσπών, καθώς και εκπρόσωποι φορέων από την Φλώρινα,την Κοζάνη και την Μεγαλόπολη. Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για το συλλαλητήριο που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου στη Μεγαλόπολη.

Πηγή: www.ert.gr/news/florina

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)