ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Την ετήσια βασιλόπιτα της έκοψε η Δημοτική Παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» στην κατάμεστη αίθουσα του ξεν/χείου «Λύγκος». Ο επικεφαλής της Παράταξης κ. Στάθης Κωνσταντινίδης ευχήθηκε για τη νέα χρονιά και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του καυτηρίασε την λειτουργία του Δήμου Φλώρινας ενώ κατέθεσε ένα πλαίσιο δεσμεύσεων που αφορά την επόμενη ημέρα μετά τη βέβαιη νίκη της παράταξης στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Παρατίθενται σημεία από την ομιλία και ακολουθούν εκτενή αποσπάσματα:
Ελάτε μαζί μας να αλλάξουμε το θολό τοπίο, να διώξουμε το γκρίζο και το μίζερο. Η Δημοτική μας Παράταξη έχει τη δύναμη να κάνει τη μεγάλη ανατροπή
Ο φόβος της Δημοτικής Αρχής δεν πηγάζει από την ήττα που έρχεται. Ο φόβος τους είναι για τα προνόμια που χάνουν. Για την καρέκλα της εξουσίας με ότι συνεπάγεται
Το πιο τραγικό από όλα είναι η διαρκής προσπάθεια υποτίμησης της νοημοσύνης μας. Μόλις πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι εκπλήρωσε το 90% των προεκλογικών του δεσμεύσεων
Η τηλεθέρμανση της Μελίτης από έργο που εξαρτάται από την πορεία του έργου της Φλώρινας, έγινε τώρα ξεχωριστό έργο και χρειάζεται επικαιροποίηση της μελέτης. Μετά από τόσα χρόνια μιλάμε ακόμα για μελέτες. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα
Πρώτο μέλημα μας θα είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, της διαφάνειας και της ισομεταχείρισης μεταξύ των πολιτών
Μεγάλα λόγια χορτάσαμε. Θα μιλήσουμε γι΄ αυτά που μπορούν γίνουν και με ειλικρίνεια θα σας περιγράψουμε τι δεν μπορεί να γίνει
Εκτενή αποσπάσματα:
Φίλοι και φίλες,
Σας ευχαριστώ για την προσέλευση σας στην ετήσια εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας της Δημοτικής μας Παράταξης.
Θέλω να σας ευχηθώ με την ευκαιρία του Νέου Έτους τα καλύτερα.
Υγεία, ευτυχία, αγάπη, πρόοδο.
Η θλίψη, η στενοχώρια, η κακή διάθεση, που ίσως να μας κυρίευσαν, να δώσουν τη θέση τους σε πολλά χαμόγελα και περισσότερη αισιοδοξία.
Πέρα όμως από τις ευχές, παίρνω το θάρρος και σας καλώ να βάλουμε και εμείς το χέρι μας για να κάνουμε καλύτερα τα πράγματα στο κομμάτι εκείνο που μας αναλογεί. Αναφέρομαι στον τόπο μας και συγκεκριμένα στον Δήμο Φλώρινας.
Ο Δήμος μας δεν μπορεί να περιμένει άλλο.
Οκτώ χρόνια απραξίας μέχρι σήμερα και δέκα χρόνια ως τις επόμενες εκλογές είναι πολλά.
Την ώρα που οι γειτονικοί δήμοι κινούνται με μεγάλες ταχύτητες, εμείς βραδυπορούμε.
Όραμα, μεγάλα έργα και αναπτυξιακή προοπτική αποτελούν κενό γράμμα.
Μoνάχα διαχείριση και αυτή στυγνή από μία εξουσία που έχει δείξει το σκληρότερο πρόσωπο της.
Ευνοιοκρατία και φόβος είναι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά που αποπνέει η Δημοτική Αρχή.
Εκδίκηση και τιμωρία κάθε διαφορετικού, κάθε άλλης άποψης, καθενός και καθεμιάς που δεν κάνουν τεμενάδες στον μεγάλο σουλτάνο και τολμούν να εκφράσουν την διαφωνία ή την αντίθεση τους.
Σας κοιτάω στα μάτια και σας ρωτώ; Μας αξίζουν όλα αυτά; Όχι βέβαια.
Δεν είναι τυχαίο που στην τελευταία, προ λίγων ημερών, συνέντευξη μου, κάλεσα τους Φλωρινιώτες και τις Φλωρινιώτισσες σε πανστρατιά για την αλλαγή.
Το ίδιο κάλεσμα απευθύνω και σήμερα.
Ελάτε μαζί μας να αλλάξουμε το θολό τοπίο, να διώξουμε το γκρίζο και το μίζερο. Η Δημοτική μας Παράταξη έχει τη δύναμη να κάνει τη μεγάλη ανατροπή.
Αυτό το ξέρουν όλοι. Πολύ περισσότερο οι σημερινοί διοικούντες του Δήμου.
Και αυτό είναι που τους τρομάζει. Εμάς φοβούνται και αντιδρούν λυσσαλέα.
Στα πρόσωπα μας βλέπουν την ήττα τους. Εμάς και μόνο εμάς δεν θέλουν αντιπάλους. Αυτή τη χάρη όμως δε θα τους τη κάνουμε. Είμαστε εδώ πιο ενωμένοι και αποφασισμένοι από ποτέ.
Θα κάνουμε τον φόβο τους, εφιάλτη.
Τον φόβο τους που δεν πηγάζει από την ήττα που έρχεται. Ο φόβος τους είναι για τα προνόμια που χάνουν. Για την καρέκλα της εξουσίας με ότι συνεπάγεται.
Για το σκληρό σύστημα που έχτισαν και γκρεμίζεται.
Δυστυχώς γι΄ αυτούς η Δημοτική Παράταξη «Ενότητα-Συνεργασία» έχει συνέχεια. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν είμαστε απότοκοι προσωπικών πολιτικών φιλοδοξιών αλλά αποτέλεσμα μιας ειλικρινούς, έντιμης και αμοιβαίας συνεργασίας που στηρίχθηκε στην ίδια κοινή αγωνία και στην ίδια λαχτάρα για δημιουργία με μεράκι και διάθεση προσφοράς.
Εγώ δεν υπάρχει. Μόνο εμείς. Εγώ δεν είμαι αρχηγός. Δεν είμαι ένας ακόμα χαλίφης που διεκδικώ τη θέση του χαλίφη.
Είμαι απλά επικεφαλής μεταξύ ίσων. Συνδιοίκηση και συναπόφαση δημιουργούν ένα πρότυπο μοντέλο που αναγορεύουν τη σύνθεση των απόψεων στον κυρίαρχο παράγοντα λήψης αποφάσεων και εφαρμογής πολιτικών. Οι παλιοί συνεργάτες μου το γνωρίζουν και με όσους συνεργαστήκαμε σε αυτήν την προσπάθεια πρώτη φορά, το βίωσαν στην κοινή μας πορεία.
Βρισκόμαστε εδώ, γιατί πολύ απλά δεν μας χωρίζει τίποτε.
Ιδεολογικές διαφορές, πόσο μάλλον ιδεοληψίες, δεν μπορούν να σταθούν πάνω από το συλλογικό συμφέρον των δημοτών.
Δεν μιλούμε για την κεντρική πολιτική σκηνή. Μιλούμε για την αυτοδιοίκηση που ενωμένη διεκδικεί και αποζητά τα δίκαια της από την εκάστοτε πολιτική εξουσία. Που δεν διστάζει και δεν σταματά σε κανένα πολιτικό κόστος, γιατί εντολέας της είναι το κοινό καλό.
Που δεν απολογείται σε κανέναν πολιτικό ταγό παρά μόνο στους κατοίκους του Δήμου μας, είτε αυτοί μας ψηφίζουν, είτε όχι.
Ίσως όσα λέω ακούγονται ξένα. Το δέχομαι. Μετά από τα πεπραγμένα και τη διαδρομή της σημερινής δημοτικής αρχής αυτές οι έννοιες ξενίζουν.
Γι΄ αυτές τις έννοιες όμως και γι΄ αυτές τις αρχές σας ζητώ να πάμε μαζί μέχρι τη νίκη, να βγούμε μαζί στο φως από το απέραντο σκοτάδι που μας βύθισαν.
Φίλες και φίλοι,
Το τραγικότερο δεν είναι η ανικανότητα και η αναποτελεσματικότητα.
Το πιο τραγικό από όλα είναι η διαρκής προσπάθεια υποτίμησης της νοημοσύνης μας.
Να το πω καλύτερα. Δεν ανέχομαι να επιχειρούν να μας ταίζουν κουτόχορτο.
Μόλις πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι εκπλήρωσε το 90% των προεκλογικών του δεσμεύσεων και απομένει λίγο ακόμα για να τελειώσει το έργο του.
Εννοεί, μάλλον, να αποτελειώσει ότι έπιασε στα χέρια του. Τέλος πάντων.
Οι συνεργάτες μου, μου είπαν και δεν έχουν άδικο, ότι δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε αυτά, γιατί ο κόσμος βλέπει, καταλαβαίνει και ξέρει αν υλοποιήθηκαν οι υποσχέσεις. Τους ζητώ συγγνώμη γιατί δεν μπορώ να μην μπω στον πειρασμό. Λίγες γραμμές μόνο γιατί νιώθω ότι προκαλούμαστε βάναυσα.
Ότι θα σας διαβάσω είναι, λίγα μόνο, από όσα είπε ο δήμαρχος στην προεκλογική του ομιλία το 2014:
-Προχωράμε με γοργούς ρυθμούς για την ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ, ώστε και αυτή σύντομα να είναι χειροπιαστή πραγματικότητα.
Για τις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας, θα δείτε στο πρόγραμμά μας ότι προχωράμε στην εκπόνηση μελετών τηλεθερμάνσεων με εναλλακτικές μορφές ενέργειας, όπως με βιομάζα αλλά και με χρήση του φυσικού αερίου.
– Σε συνεργασία με το Υπουργείο προχωρούμε στην άρδευση του κάμπου Περάσματος, από τα φράγματα Τριανταφυλλιάς και Κολχικής, έκταση 55.000 στρεμμάτων
– Προχωρούμε στη δημιουργία κτηνοτροφικών ζωνών για τη διευκόλυνση των κτηνοτρόφων της περιοχής μας.
Και αυτά, επαναλαμβάνω είναι μόνο λίγα, από όσα είχε συμπεριλάβει στο προεκλογικό του πρόγραμμα.
Σήμερα λοιπόν απομένει να τον ευχαριστήσουν οι κάτοικοι της Μελίτης για την τηλεθέρμανση, οι υπόλοιπες τοπικές κοινότητες για τη βιομάζα και το φυσικό αέριο, οι γεωργοί του κάμπου του Περάσματος οι οποίοι έκλεισαν τις δαπανηρές πομόνες και ποτίζουν τα χωράφια τους με νερό από το φράγμα, οι κτηνοτρόφοι για τη φιλοξενία των κοπαδιών τους στα κτηνοτροφικά πάρκα, οι κάτοικοι της πόλης για την τηλεθέρμανση και τελικά όλοι κάτοικοι του Δήμου, από την μία άκρη ως την άλλη, για το δωρεάν ρεύμα. Έλεος πια.
Επειδή όμως ανοίξαμε το θέμα της τηλεθέρμανσης της Μελίτης, μου δίνεται η ευκαιρία, να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Το 2014 έταξε την τηλεθέρμανση στη Μελίτη που θα προχωρούσε μάλιστα με γοργούς ρυθμούς. Οι γοργοί ρυθμοί έγιναν στην πορεία βήματα χελώνας και έτσι πριν από 10 μήνες στις 5 Μαρτίου του 2017 έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«η βασικότερη προϋπόθεση για την τηλεθέρμανση της Μελίτης είναι να προχωρήσει η τηλεθέρμανση της Φλώρινας, καθώς η Μελίτη εξαρτάται άμεσα από τη Φλώρινα. Άρα, ώσπου να εγκριθεί της Φλώρινας και να προχωρήσει κανονικά, δεν μπορεί να εγκριθεί κανένας φάκελος για την τηλεθέρμανση της Μελίτης». Επεσήμανε ακόμα πως αν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θέλει να κατασκευαστεί η τηλεθέρμανση της Μελίτης θα πρέπει να διαθέσει 10.000.000,00€ για το έργο, μαζί με το ΦΠΑ μέσω του ΕΣΠΑ».
Φτάνουμε πια στο σήμερα. Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης στην Αθήνα με την Γενική Γραμματέα της Κυβέρνησης Ευγενία Φωτονιάτα για την Τηλεθέρμανση της Μελίτης και κατά πάγια τακτική, χώρια από τους υπόλοιπους φορείς της Φλώρινας για να φαίνεται προφανώς μόνο αυτός, έσπευσε να κάνει δηλώσεις λέγοντας τα εξής: «το έργο της τηλεθέρμανσης της Μελίτης δεν μπορεί να πάει σαν παράρτημα στο έργο της τηλεθέρμανσης Φλώρινας και θα προχωρήσει σαν ξεχωριστό έργο. Η επόμενη διαδικασία είναι η επικαιροποίηση της μελέτης από την Δ.Ε.Υ.Α.Φ. και σύντομα θα προκηρυχθεί νέο έργο».
Στην αρχή έταζε την τηλεθέρμανση της Μελίτης χωρίς όρους.
Στη συνέχεια μας είπε, ότι αν δεν γίνει το έργο της Φλώρινας, δεν θα γίνει ούτε η Μελίτη γιατί η Μελίτη εξαρτάται από τη Φλώρινα.
Σήμερα μας λέει ότι το έργο της Μελίτης θα αντιμετωπιστεί ως ξεχωριστό έργο ανεξάρτητα από τη Φλώρινα αλλά θα χρειαστεί επικαιροποίηση της μελέτης.
Όσο καλοπροαίρετος και αν είναι κάποιος δεν μπορεί να στηριχθεί στα λεγόμενα του.
Ποια είναι η ουσία;
Πως με αυτά και αυτά πέρασαν χρόνια και ακόμα μιλάμε για μελέτες. Αποδείχθηκε ότι σε ένα ακόμα μείζον ζήτημα δεν είχε σχέδιο, στόχευση και προγραμματισμό. Αγνοούσε τι ήθελε ακριβώς και πως θα μπορούσε να το πετύχει. Τελικά μια φράση αρκεί για να περιγράψει την κατάσταση: τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα.
Όσο για τις πανηγυρικές του δηλώσεις, μας θυμίζουν κάτι από τα πανηγυρικά εγκαίνια της τηλεθέρμανσης της Φλώρινας. Αποδεδειγμένα απέτυχε παταγωδώς στα μεγάλα, αλλά απέτυχε και στα μικρά. Και πώς να γίνει διαφορετικά; Πως θα υλοποιήσει έργα πνοής και ανάπτυξης όταν δεν μπόρεσε να κάνει ούτε έναν αξιοπρεπή στολισμό για τις ημέρες των γιορτών; Μιζέρια και απογοήτευση παντού και το μάρμαρο πληρώνει ο απλός πολίτης και πολύ περισσότερο ο έμπορος και ο επαγγελματίας που πρσβλέπει αυτές τις ημέρες στον τουρισμό για να ενισχύσει τα έσοδα του και να κρατήσει ζωντανή την επιχείρηση του. Κρίμα και πάλι κρίμα. Δεν έχω άλλα λόγια.
Φίλες και Φίλοι,
Στη δική μας δημοτική αρχή δεν θα υπάρχουν εμείς και οι άλλοι.
Πρώτο μέλημα μας θα είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, της διαφάνειας και της ισομεταχείρισης μεταξύ των πολιτών.
Δηλώνω κατηγορηματικά και αποτελεί την πρώτη κορυφαία δέσμευση μας πως με την ανάληψη των καθηκόντων μας θα ζητήσουμε να διενεργηθεί διαχειριστικός έλεγχος στον Δήμο και στο Νομικό Πρόσωπο.
Σφουγγάρι στα παλιά δεν θα μπει.
Είναι υποχρέωση μας απέναντι στον δημότη, που ματώνει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, να βγουν όλα στο φως. Αν και όπου παρουσιαστούν προβλήματα ο πέλεκυς θα είναι βαρύς.
Δεν είναι θέμα αντεκδίκησης αλλά θέμα εφαρμογής του νόμου και αποκατάστασης της πληγωμένης αξιοπιστίας. Απέναντι στον νόμο δεν υπάρχουν μικροί και μεγάλοι, ή καταφερτζήδες και θύματα. Όλοι είναι ίσοι. Έτσι προβλέπει ο νομοθέτης και σε αυτήν την κατεύθυνση θα δουλέψουμε και εμείς.
Δεύτερη κορυφαία δέσμευση μας είναι η διενέργεια διαγωνισμών για έργα, υπηρεσίες και προμήθειες. Όπου υπάρχουν ομοειδή έργα ανά δημοτική ενότητα θα ενοποιούνται και θα προκηρύσσεται διαγωνισμός. Με τους διαγωνισμούς κερδίζουμε περίπου το 40% των χρημάτων, με τα οποία μας δίνεται η δυνατότητα να εκτελούμε και άλλα έργα. Να διαμορφώνουμε ένα νέο μικρό τεχνικό πρόγραμμα στο μέσον κάθε χρονιάς. Κανένα ευρώ χαμένο είναι το σύνθημα μας.
Τρίτη δέσμευση μας είναι να ασχοληθούμε με τα βαλτωμένα έργα.
Με υπευθυνότητα, σχεδιασμό, γνώση και συνέπεια, χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες και με σκληρή δουλειά οφείλουμε να δώσουμε οριστικές λύσεις και να υλοποιήσουμε τα έργα που έμειναν στα λόγια με κύρια αυτά των τηλεθερμάνσεων της Φλώρινας και της Μελίτης, του διυλιστηρίου στο φράγμα της Τριανταφυλλιάς για να λύσουμε δια παντός ζητήματα ύδρευσης, της άρδευσης των καλλιεργειών από το φράγμα, της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων με στόχο την ανάδειξη του Δήμου ως τουριστικού προορισμού, της συμβολής στην κατασκευή του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού και βέβαια του κυνοκομείου.
Τέταρτη κορυφαία μας δέσμευση είναι να κοιτάξουμε με πραγματικό ενδιαφέρον τις τοπικές κοινότητες χωρίς διακρίσεις μεταξύ των προέδρων που εξελέγησαν ή δεν εξελέγησαν με τον συνδυασμό και να καθορίσουμε από κοινού παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Ήρθε η ώρα να ξανανιώσουν οι τοπικές κοινότητες τη φροντίδα του δήμου και να πάψουν να αισθάνονται ότι βρίσκονται στο έλεος του θεού.
Πέμπτη και τελευταία δέσμευση μας. Ας ξεκινήσω διαφορετικά. Ο δήμαρχος ισχυρίζεται ότι δεν είχε λεφτά για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης. Ανεξάρτητα αν αποδείξαμε ότι μπορούσαν να εξοικονομηθούν χρήματα και από ποιες πηγές θα μπορούσε να τα αντλήσει, ας υποθέσουμε πως δεν είχε κονδύλια. Ας καλούσε λοιπόν τους φορείς, για παράδειγμα το Επιμελητήριο, τον Εμπορικό Σύλλογο, τους Ξενοδόχους, την Σχολή Καλών Τεχνών και ας έλεγε «δεν έχω χρήματα, όμως κάτι πρέπει να γίνει γιατί είναι αδιανόητο να αφήσουμε τον Δήμο στη μοίρα του. Κάντε μου προτάσεις, ελάτε να βρούμε από κοινού λύσεις, πέστε μου πως μπορείτε να συνεισφέρετε». Που θέλω να καταλήξω. Δέσμευση μας είναι η συλλογικότητα. Εμείς θα αλλάξουμε την σημερινή «αυτοκρατορική» λειτουργία του Δήμου. Δεν τα ξέρουμε όλα. Δεν είμαστε παντογνώστες και αυθεντίες. Στο πλαίσιο αυτό όλοι χρειάζονται και θα αξιοποιήσουμε τους πάντες προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Το «σουλτανάτο» θα δώσει τη θέση του στη συλλογικότητα, στη συνευθύνη και στη συμμετοχικότητα γιατί πολύ απλά δεν διακατεχόμαστε από κόμπλεξ ότι θα απωλέσουμε τη μοναδικότητα ή την υποτιθέμενη δόξα.
Φίλες και φίλοι,
Συγχρόνως προετοιμάζουμε και συντάσσουμε το πρόγραμμα μας.
Με νέες προτάσεις, φρέσκιες ιδέες αλλά και τις δικές θέσεις που επιζητούμε, διεκδικούμε να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο περιβάλλον που θα έχει προοπτική και θα δίνει κίνητρο για τους νέους να παραμείνουν στον τόπο τους. Θέλουμε και τις δικές σας προτάσεις. Βασική προϋπόθεση το εφικτό. Τσάμπα ρεύμα, από εμάς, δεν θα ακούσετε. Μεγάλα λόγια χορτάσαμε. Θα μιλήσουμε γι΄ αυτά που μπορούν γίνουν και με ειλικρίνεια θα σας περιγράψουμε τι δεν μπορεί να γίνει.
Κάποιος παλιός ευπατρίδης πολιτικός έλεγε ότι στην Ελλάδα η εξουσία κινείται στο στενό πλαίσιο του εφικτού ενώ η αντιπολίτευση, προς άγρα ψήφων, στο απέραντο του επιθυμητού. Στην Φλώρινα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Η δημοτική εξουσία κινείται στο απέραντο πλαίσιο του επιθυμητού και τάζει λαγούς με πετραχείλια. Εμείς ως αντιπολίτευση κινούμαστε στο στενό πλαίσιο του εφικτού, που είναι όμως πράξη εντιμότητας και συνέπειας.
Απέναντι στον λαϊκισμό αντιπαραθέτουμε την υπευθυνότητα.
Απέναντι στην ακατάσχετη υποσχεσιολογία τοποθετούμε την αλήθεια.
Τελικός κριτής όλων ο λαός.
Οι εκλογές πλησιάζουν. Είμαι βέβαιος για την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας.
Πρώτα ο Θεός, θα τα καταφέρουμε.
Παίρνω δύναμη από όλους εσάς που βρίσκεστε εδώ. Και παίρνω μεγαλύτερη δύναμη γιατί βλέπω ότι το κάλεσμα για πανστρατιά βρίσκει ανταπόκριση. Πολλοί νέοι φίλοι και φίλες μας τιμούν σήμερα με την παρουσία τους και συμπορεύονται στον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει.
Και να είστε σίγουροι πως όσο ο καιρός περνάει, τόσο περισσότεροι θα πυκνώνουν τις γραμμές μας.
Σας ευχαριστώ πολύ.
Εύχομαι και πάλι τα χρόνια πολλά σε όλους και όλες καθώς και στις οικογένειες σας.
Το 2018 ας είναι μία χρονιά επανεκκίνησης και αναγέννησης για τον τόπο μας.
Σας ευχαριστώ.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)