ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΥΠΕΡΟΓΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΛΛΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με Θέμα: Υπέρογκο το κόστος πολλών φαρμάκων ευρείας κατανάλωσης για συνήθεις παθήσεις όπως η πίεση, η καρδιά, το ζάχαρο, ο καρκίνος κ.ά. κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης. Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:
Κύριε Υπουργέ,
Με την οικονομική κρίση, οι συνταξιούχοι συμπολίτες μας χτυπήθηκαν πολλαπλώς σε οικονομικό επίπεδο. Τη δραστική μείωση των συντάξεων ακολούθησαν η αυξημένη φορολογία, η άνοδος του κόστους ζωής, η ανεργία εξαιτίας της οποίας αναγκάζονται με την πενιχρή σύνταξή τους να συντηρούν παιδιά και εγγόνια. Σε όλα αυτά, προστέθηκε και το αυξημένο κόστος των φαρμάκων, όχι μόνο λόγω της αυξημένης πλέον συμμετοχής των ασφαλισμένων στην αγορά τους, αλλά και λόγω της γενικότερης αύξησης των τιμών.
Είναι προφανές, πως λόγω ηλικίας, οι συνταξιούχοι αποτελούν τους βασικούς καταναλωτές φαρμάκων, για την αγορά των οποίων δαπανούν το μεγαλύτερο μέρος της σύνταξής τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, η σύνταξη δεν επαρκεί για να καλύψει το εν λόγω κόστος.
Ιδιαίτερα αυξημένες παρουσιάζονται οι τιμές σε φάρμακα ευρείας κατανάλωσης για συνήθεις παθήσεις στην εποχής μας. Φάρμακα για την καρδιά, την πίεση, το ζάχαρο, τον καρκίνο και πολλές ακόμα παθήσεις, διατηρούν ιδιαίτερα υψηλές τιμές για το βαλάντιο ενός συνταξιούχου, παρά τις διακηρύξεις της κυβέρνησης περί του αντιθέτου. Διερωτώνται οι πολίτες τι πραγματικά συμβαίνει. Δεν υπάρχει η πολιτική βούληση από την πλευρά της κυβέρνησης να συγκρουστεί με οργανωμένα συμφέροντα και καρτέλ στο χώρο του φαρμάκου ή απλά αδιαφορεί για την επιβίωση των συνταξιούχων;
Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε προκειμένου να μειωθεί δραστικά η τιμή φαρμάκων ευρείας κατανάλωσης που αφορούν συνήθεις παθήσεις όπως η πίεση, η καρδιά, το ζάχαρο, ο καρκίνος κ.ά.;

Ο ερωτών βουλευτής




Γιάννης Αντωνιάδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)