ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ(VIDEO)

Ξεκίνησαν την λειτουργία τους για την θερινή περίοδο τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου Φλώρινας, καθώς τοποθετήθηκαν στους σταθμούς ποδηλάτων την Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018. Τις διαδικασίες τοποθέτησης επέβλεψε ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Μπαρδάκα, όπου σε δηλώσεις του ο κ. Δήμαρχος είπε:
«Μετά την ολοκλήρωση των επισκευών των ποδηλάτων, αλλά και των σταθμών τους, και δεν σας κρύβω, ότι υπήρξαν πολλοί βανδαλισμοί τόσο στα κοινόχρηστα ποδήλατα, όσο και στις θέσεις στάθμευσής τους, αλλά και στις οθόνες των σταθμών, από το Σάββατο 02 Ιουνίου 2018, θα λειτουργήσουν τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου. Έτσι την Κυριακή 03 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα ποδηλάτου, ο Δήμος Φλώρινας, θα έχει στην διάθεση του κοινού, τα δημοτικά ποδήλατα». Μέχρι και το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, θα τοποθετηθούν ποδήλατα και στους υπόλοιπους εν ενεργεία σταθμούς στην πόλη της Φλώρινας, οι οποίοι βρίσκονται στα εξής σημεία:
i. ΔΑΚ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ii. ΟΣΕ – ΑΡΧ. ΜΟΥΣΕΙΟ
iii. ΝΕΟ ΠΑΡΚΟ – ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ
iv. ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΔΗ – Λ.Α.Φ.Φ.
v. 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΠΟΤΑΜΙ
vi. ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ, και
vii. ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ – ΤΕΙ.
Τα ποδήλατα, τοποθετήθηκαν μετά από την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων επισκευών, καθώς είχαν δημιουργηθεί πολλές ζημιές, κυρίως λόγω βανδαλισμών (όπως κλεμμένες σέλες, κομμένα φρένα, σπασμένα τιμόνια, φωτιά σε σταθμό ποδηλάτου, σπασμένες οθόνες σταθμών, βγαλμένες αλυσίδες, κομμένες ρόδες κλπ), αλλά και μετά από την αναβάθμιση του λογισμικού.
Οδηγίες χρήσης κοινόχρηστων ποδηλάτων
Προκειμένου να μπορέσει κάποιος να κάνει χρήση των κοινόχρηστων ποδηλάτων, θα πρέπει να γίνει συνδρομητής με τους ακόλουθους τρόπους:

ü Από το κιόσκι (μόνο με πιστωτική ή πιστωτική – χρεωστική κάρτα).

-Επιλέξτε: «Εγγραφή».

-Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη.

-Στο κινητό και στο email που δηλώσατε θα έρθει μήνυμα με τα συνθηματικά σας.

ü Από υπολογιστή.

-Μπείτε στην ιστοσελίδα του Συστήματος, πατήστε «Σύνδεση» και μετά «Θέλω να εγγραφώ».

-Συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής.

-Στο email που έχετε δηλώσει θα έρθει ένα μήνυμα με έναν σύνδεσμο στο περιεχόμενό του. Ακολουθήστε τον για επιβεβαίωση του λογαριασμού.

-Πηγαίνετε στην αρχική σελίδα του ιστότοπου και κάνετε Σύνδεση με τα cycloname / cyclopin σας.

-Πηγαίνετε στο «Προφίλ» σας και επιλέξετε Αγορά Συνδρομής.

Αν πληρώσετε με πιστωτική κάρτα, ο λογαριασμός σας ενεργοποιείται αμέσως.
Αν πληρώσετε με τραπεζική εντολή, θα σας σταλούν αναλυτικές οδηγίες στο email σας για το πώς μπορείτε να ολοκληρώσετε τη συναλλαγή – αυτό χρειάζεται 1-2 εργάσιμες μέρες και μπορεί να γίνει με:

-e-banking,

-καταβολή μετρητών σε τράπεζα.

Περισσότερες πληροφορίες για τις χρεώσεις, τους όρους χρήσης των ποδηλάτων, και άλλα στοιχεία μπορείτε να βρείτε στο: http://www.cityoflorina.gr/.

Να σημειωθεί ότι τα κοινόχρηστα ποδήλατα επήλθαν στην ιδιοκτησία του Δήμου Φλώρινας, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μακεδονίας Θράκης 2007-2013 (ΕΣΠΑ 2007-2013), με σκοπό την ενθάρρυνση της χρήσης του ποδηλάτου, ως μέσου βιώσιμης κινητικότητας, αλλά και ως μέσου άθλησης για όλους τους δημότες, αλλά και τους επισκέπτες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)