Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΧΡΩΝ ΊΔΙΩΤΩΝ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΕ 120 ΔΟΣΕΙΣ

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών με Θέμα: Ένταξη και των χρεών ιδιωτών προς Δήμους σε ρύθμιση 120 δόσεων κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.
Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:
Κύριε υπουργέ,
Η δυνατότητα ένταξης των χρεών ενός ιδιώτη προς την εφορία ή τα ασφαλιστικά ταμεία σε ρύθμιση 120 δόσεων, αποτελεί ένα μέτρο καθ’ όλα σωστό. Από τη μία δίνει τη δυνατότητα στον οφειλέτη να μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος του, ενώ από την άλλη το κράτος βάζει στα ταμεία του χρήματα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα εισέπραττε καθόλου.
Πέραν των οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, υπάρχουν και οι οφειλές ιδιωτών προς τους Δήμους. Κατά το παρελθόν είχαν μπει και αυτές οι οφειλές σε ρύθμιση με θετικά αποτελέσματα. Ως εκ τούτου, καλό θα ήταν να δοθεί εκ νέου η δυνατότητα ένταξης των οφειλών προς Δήμους σε ρύθμιση 120 δόσεων. Το μέτρο θα λειτουργήσει προς όφελος τόσο των οφειλετών, όσο και των ίδιων των Δήμων, βελτιώνοντας τα οικονομικά τους.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Προτίθεστε να εντάξετε σε ρύθμιση 120 δόσεων και τις οφειλές ιδιωτών προς τους Δήμους;
Σκοπεύετε να δώσετε τη δυνατότητα ένταξης σε αυτές τις ρυθμίσεις και σε όσους κατά το παρελθόν είχαν ενταχθεί, αλλά λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν κατάφεραν να είναι συνεπείς στην πληρωμή του συνόλου των δόσεων;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.