ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑ ΣΕΛΤΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, συμβολίζει τους αγώνες και τις κατακτήσεις του αναπηρικού κινήματος διεθνώς. Η ημέρα αυτή είναι η καλύτερη δυνατή ευκαιρία για όλους μας να αναλογιστούμε το επίπεδο της κοινωνικής πολιτικής του κράτους μας απέναντι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που με την στάση ζωής τους διδάσκουν πολλά. Καλούμαστε όλοι μας να κάνουμε πράξη το πάγιο αίτημα των ατόμων με αναπηρία, ότι δικαιούνται ισότιμη θέση στην κοινωνία. Διεκδικούν ζωή με αξιοπρέπεια. Οι πολιτικές της κυβέρνησης για τα άτομα με αναπηρία κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση με σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο και στοχευμένες δράσεις. Συγκεκριμένα:
Ενισχύεται, για πρώτη φορά, η Ειδική Αγωγή με 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία ειδικής αγωγής.
Προχωράει μια σειρά αμειβόμενων προγραμμάτων κατάρτισης, ενίσχυσης της απασχόλησης και της αυτοαπασχόλησης με την ίδρυση ΚΟΙΣΠΕ και ΚΟΙΝΣΕΠ ένταξης, οι οποίες χρηματοδοτούνται με 2 εκατ. ευρώ, για να προσληφθούν άτομα με αναπηρία.
Στις θέσεις που προκηρύσσονται για το Δημόσιο, το 15% απευθύνεται σε ΑμεΑ ή μέλη της οικογένειάς τους.
Ιδρύονται 100 Κέντρα Στήριξης της οικογένειας και ξενώνες για παιδιά με αναπηρία και τους γονείς τους για βραχύβια διαμονή 4 εβδομάδων και πολλαπλασιάζονται οι κατασκηνώσεις ΑμεΑ, καθώς και οι κινητές μονάδες για τη βοήθεια των οικογενειών.
Υλοποιείται ο ηλεκτρονικός φάκελος αναπηρίας με σκοπό τη μείωση της γραφειοκρατίας και αυθαιρεσίας.
Στο πλαίσιο των υποχρεώσεων μας, ως εκλεγμένοι φορείς, πλάι στην Κυβέρνηση και το αναπηρικό κίνημα, θα εργαζόμαστε αδιάκοπα για την περαιτέρω θωράκιση των αυτονόητων δικαιωμάτων των ΑμεΑ, με σεβασμό στη Διεθνή Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία καθώς και το άρθρο 21 παράγραφος 6 του Συντάγματος μας, το οποίο ορίζει πως τα άτομα με αναπηρία έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων, τα οποία εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και την συμμετοχή στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας.

Με εκτίμηση,

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Φλώρινας

Κωνσταντίνος Σέλτσας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ