ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Σήμερα η Βουλή με τη σημερινή της σύνθεση αναμετράται με την Ιστορία. Ο κάθε βουλευτής θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη συνείδησή του και γι’ αυτό θα πρέπει να σταθμίσει καλά τα υπέρ και τα κατά. Ήδη όμως από τις διαφαινόμενες απόψεις, είμαστε μπροστά σε οριακή ψηφοφορία. Αυτό δείχνει διχασμό. Αυτό δείχνει ανοιχτή πρόθεση της κυβέρνησης να πολώσει, να διχάσει, να παίξει κομματικά παιχνίδια πάνω σε ένα μείζονος σημασίας εθνικό θέμα. Και βέβαια, γεννώνται ερωτηματικά. Πού στηρίζεται και ποιοί είναι αυτοί οι ισχυροί προστάτες πίσω από τον κ. Τσίπρα (Ζάεφ) ώστε αυτός να αψηφά το 70% του ελληνικού λαού και να προχωρά στην ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών χωρίς να σκέφτεται τις αρνητικές συνέπειες για τη χώρα στο μέλλον, αλλά και για τον εαυτό του;

Ερώτημα δεύτερο: Αν είναι όντως θετική η συμφωνία, γιατί δεν την ψήφισαν στη Βουλή των Σκοπίων παραπάνω βουλευτές από 80, για παράδειγμα 85, 95 ή αν ήταν αρνητική λιγότεροι από 80;
Πώς βρέθηκαν ακριβώς 80;
Ποιο μαγικό χέρι τα κατάφερε; Δεν σας προβληματίζει αυτό κυρίες και κύριοι συνάδελφοι; Τόσους χρειάστηκε το σύστημα. Ούτε τα προσχήματα δεν τηρούν.
Ερώτημα τρίτο: Πώς γίνεται να επαναλαμβάνεται το ίδιο και στην Ελλάδα;
Πώς γίνεται κόμματα που άντεξαν 4 χρόνια, βαθιάς κρίσης, και μνημονίων, σήμερα να διαλύονται από μια συμφωνία τύπου Πρεσπών;
Αντιλαμβάνεστε ότι από πίσω κρύβονται ισχυρές δυνάμεις και ισχυρά συμφέροντα που υπερβαίνουν κατά πολύ θεσμούς, συντάγματα, αλλά και ολόκληρα κράτη και έθνη. Βρήκαν τους πρόθυμους ένθεν και ένθεν, κ. Τσίπρα και κ. Ζάεφ, τους προσφέρουν την προστασία τους αρκεί να υλοποιήσουν τις επιθυμίες τους και όλα καλά.
Μην προσπαθείτε κύριοι της κυβέρνησης μάταια να πείσετε για τον πατριωτισμό της συμφωνίας. Τα επιχειρήματά σας διακατέχονται από αντιφάσεις και είναι έωλα.
Αντίφαση πρώτη: Δώσαμε –λέτε- το όνομα «Μακεδονία» (στη γλώσσα και εθνότητα) και τί έγινε; Φοβάστε από ένα μικρό κρατίδιο; Τι θα κάνουν, θα μας καταλάβουν; Από την άλλη, λέτε να κλείσουμε άρον-άρον αυτό το θέμα έστω και με παραχωρήσεις, για να μη σπαταλούμε δυνάμεις και να έχουμε μόνο το μέτωπο της Τουρκίας ανοικτό. Μα αν είναι ανύπαρκτο και μικρό το κρατίδιο και δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε, τότε τι μας ενοχλεί; Γιατί να το κλείσουμε άρον-άρον με εθνική ήττα; Τελικά αποφασίστε: Ή το πρώτο συμβαίνει ή το δεύτερο. Και τα δύο μαζί αποκλείεται!
Αντίφαση δεύτερη: Λέτε ότι πάμε σε σύνθετη ονομασία για να αποφύγουμε την πλήρη παραχώρηση του όρου «Μακεδονία». Την ίδια στιγμή, στα δύο από τα τρία σκέλη, δηλαδή στη γλώσσα και στην ταυτότητα, παραχωρείτε αυτούσιο το όνομα «Μακεδονία». Δηλαδή στο τρίπτυχο όνομα-γλώσσα-ταυτότητα έχετε ήδη παραχωρήσει το 70%. Έχετε ήδη δημιουργήσει αρνητικά τετελεσμένα που πολύ δύσκολα θα αλλάξουν στο μέλλον.

Αντίφαση τρίτη: Επαναλαμβάνετε συνεχώς το επιχείρημα ότι δεν μπορεί ένα κράτος να επιβάλλει στο άλλο τον εθνικό του προσδιορισμό. Όντως δεν μπορεί! Όντως ο κάθε λαός έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Μπορούμε όμως να τους απαγορεύσουμε ποια από όλες τις επιλογές δεν μπορούν να επιλέξουν. Δεν μπορούν να επιλέξουν την επιλογή που κλέβει από γειτονικό κράτος την ιστορία του, τα σύμβολά του, το όνομα του, τον πολιτισμό του.

Από τις 29 Ιουλίου του 2008, η πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, Τζίλιαν Μιλοβάνοβιτς, με επίσημο έγγραφό της προς το αμερικάνικο ΥΠ.ΕΞ., περιέγραφε ότι εθνικοί στόχοι των Σκοπίων ήταν «Βόρεια Μακεδονία», Μακεδονική γλώσσα και Μακεδονική ταυτότητα. Άρα οι κύριοι Τσίπρας και Κοτζιάς ουσιαστικά δεν έκαναν καμία διαπραγμάτευση, αλλά αποδέχτηκαν αυτούσιες τις απαιτήσεις των Σκοπίων. Η κυβέρνηση Τσίπρα, είχε μια ευνοϊκή συγκυρία και δεν την εκμεταλλεύτηκε και ουσιαστικά την έκαψε.

Είναι αδιανόητο για να υποστηρίξετε τη Συμφωνία των Πρεσπών να υιοθετείτε τα επιχειρήματα των Σκοπίων.

Γι’ αυτό αν υπήρχε προσυνεννόηση με όλα τα κόμματα, θα είχατε προφυλαχθεί και θα είχε προφυλαχθεί και η χώρα από μελλοντικά δεινά. Όμως, κρατήσατε τους πάντες στο σκοτάδι εσκεμμένα. Άρα ή γκάφα ολκής έγινε από Τσίπρα-Κοτζιά, ή εσκεμμένη ενέργεια με ό,τι αυτό σημαίνει.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Η εθνική ήττα με τη Συμφωνία των Πρεσπών χτυπάει καμπανάκι ότι χρειάζονται ασφαλιστικές δικλείδες στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής και άμυνας. Δεν μπορεί δύο πρόσωπα να σηκώσουν και να σηκώνουν αυτό το βάρος. Χρειάζεται ενίσχυση των θεσμών και νέα όργανα που θα αποτελούν τα φίλτρα για εξωτερική πολιτική και άμυνα. Τα αρνητικά αποτελέσματα βρίσκονται ήδη μπροστά μας. Η ανικανότητα και η γκάφα ολκής από Τσίπρα-Κοτζιά θα μας συνοδεύει για δεκαετίες με απρόβλεπτες συνέπειες. Ακολουθούν τα εθνικά θέματα με Αλβανία, Τουρκία, Κυπριακό. Ήδη δώσατε το μήνυμα σε όλους αυτούς για εθνικές υποχωρήσεις.

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία, διότι για πρώτη φορά η Ελλάδα εκχωρεί επίσημα Μακεδονική γλώσσα και Μακεδονική ταυτότητα στους γείτονες με αυτό τον τρόπο, εγκαταλείποντας μια πολιτική δεκαετιών για λόγους τους οποίους μόνον ο κ. Τσίπρας γνωρίζει. Αλήθεια, με τον εθνικό ύμνο τι γίνεται που παραμένει ο ίδιος;

Επειδή πρόκειται για πολυπολιτισμική χώρα η ιθαγένεια, οφείλει να εκφράζει όλες τις εθνοτικές ομάδες και άρα στην ονοματοδοσία της ιθαγένειες έπρεπε να υπάρχει το «πολίτες της τάδε χώρας». Η γλώσσα έπρεπε να συνδέεται με τη νέα ονοματοδοσία τους. Θεωρώ επίσης αδιανόητο το γεγονός ότι καλούμαστε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση χωρίς να έχει κατατεθεί ακόμα στο ελληνικό κοινοβούλιο το οριστικό αναθεωρημένο και κωδικοποιημένο κείμενο του Σκοπιανού Συντάγματος, όπως προέκυψε μετά τη διαδικασία αναθεώρησης.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Είμαι βουλευτής Φλώρινας. Βρισκόμαστε σε μια απόσταση 10΄ από το κράτος των Σκοπίων. Υπάρχουν καλές σχέσεις μεταξύ των γειτόνων ένθεν και ένθεν, οι οποίες όμως κατά καιρούς δηλητηριάζονται από τους εθνικιστές των Σκοπίων. Όφειλαν οι δυο κυβερνήσεις να συνάψουν συμφωνία η οποία στο μέλλον να μη δίνει λαβές σε εθνικιστές των Σκοπίων να εγείρουν θέματα και ζητήματα τα οποία θα δημιουργούν εντάσεις στις σχέσεις των δύο λαών. Σε αυτή την κακή συμφωνία, δυστυχώς η Ελλάδα μόνο δίνει. Δίνουμε γλώσσα, δίνουμε ταυτότητα, δίνουμε ένταξη στο ΝΑΤΟ, δίνουμε ένταξη στην ΕΕ, ικανοποιούμε Αμερική, ικανοποιούμε Γερμανία, ικανοποιούμε ΝΑΤΟ και δεν παίρνουμε ουσιαστικά τίποτα. Με το διαχωρισμό της Μακεδονίας από τα εθνικά σύμβολα, την ελληνική ιστορία, τον Μέγα Αλέξανδρο και την Αρχαία Ελλάδα, ουσιαστικά διαχωρίζουμε τον όνομα της Μακεδονίας από οτιδήποτε ελληνικό και παραδίδουμε το όνομα «Μακεδονία» στους Σλάβους. Σύμφωνα και με αναλύσεις έγκριτων καθηγητών όπως ο κ. Μάζης, με τη διατήρηση του άρθρου 36 του Σκοπιανού συντάγματος του 1991 και της τροπολογίας 33, αλλά και τη διατήρηση των νομικών αποτελεσμάτων της ΑΣΝΟΜ (Αντιφασιστική Συνέλευση για την Λαϊκή Απελευθέρωση της Μακεδονίας), δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για διεκδίκηση περιουσιών και συντάξεις αγωνιστών για την απελευθέρωση της «Σλαβομακεδονίας». Πρόκειται για μια κάκιστη συμφωνία την οποία όχι μόνο καταψηφίζουμε αλλά θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ματαιωθεί, για να γλυτώσουμε τους δυο λαούς Ελλάδας και Σκοπίων από μελλοντικά δεινά.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Τα ψέματα τελείωσαν. Δυστυχώς σήμερα το μεσημέρι της 25ης Ιανουαρίου 2019, η Ελλάδα με τη Βούλα και της Βουλής, θα έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Βόρεια Μακεδονία με Μακεδόνες και Μακεδονική γλώσσα, προμηνύοντας νέα δεινά για την Ελλάδα και τον ελληνισμό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)