Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ INTERREG IPA Cross Border Cooperation Programme ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Συνάντηση (2nd Meeting) του έργου ‘ στο πλαίσιο του Προγράμματος INTERREG IPA Cross Border Cooperation Programme CCI 2014 TC 16 I5CB 009, που διοργάνωσε ο Δήμος Πρεσπών, την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, στο Δημαρχείο Πρεσπών.

Στη Συνάντηση, όπου παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν αναλυτικά τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα και η πορεία εξέλιξης του Ευρωπαϊκού Συγχρηματοδοτούμενου έργου SmartWaterSave, συμμετείχαν, εκτός από το Δήμαρχο και στελέχη του Δήμου Πρεσπών, εκπρόσωποι:
του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης [Εταίρος Νο2 του έργου]
της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης της πόλης Resen (Public Communal Enterprise «Proleter» – Resen) [Εταίρος Νο3 του έργου]
του Πανεπιστημίου Κυρίλλου και Μεθοδίου στα Σκόπια (Faculty of Electrical Engineering and Information Technologies of Ss Cyril and Methodius University in Skopje) [Εταίρος Νο 4 του έργου].
Κύριο αντικείμενο του έργου ‘SmartWaterSave’ με πλήρη τίτλο: «Ανάπτυξη συστήματος αισθητήρων για την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο και τη μείωση διαρροών σε δημοτικά συστήματα ύδρευσης (A real time monitoring and leakage detection and reduction system in water distribution networks)», αποτελεί η αναβάθμιση της διαχείρισης των δικτύων ύδρευσης με χρήση καινοτόμων τεχνολογιών στην περιοχή του Δήμου Πρεσπών.
Στα αναμενόμενα αποτελέσματα του έργου περιλαμβάνονται η ακριβής αποτύπωση των δικτύων ύδρευσης και των χαρακτηριστικών τους (όδευση, διακλαδώσεις, βαλβίδες, αντλίες, δεξαμενές, κλπ.) σε σύστημα γεωγραφικών πληροφοριών, η ανάλυση των πιέσεων στο δίκτυο με παράλληλη ανίχνευση απωλειών και κλοπών με χρήση αισθητήρων καθώς και ο σχεδιασμός και υλοποίηση επεμβάσεων για αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανιχνεύθηκαν, όπως πχ. βέλτιστη διαχείριση πιέσεων, αντιμετώπιση διαρροών κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.