ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ, ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη στην ΕΡΤ Φλώρινας για φυσικό Αέριο, τηλεθερμάνσεις και δημιουργία κέντρων Φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στη Δυτική Μακεδονία.

Φυσικό Αέριο

"Σκοπός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας είναι να τρέξουμε το θέμα του φυσικού αερίου έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία των τηλεθερμάνσεων Φλώρινας, Αμυνταίου και Πτολεμαίδας μετά το κλείσιμο και των λιγνιτικών μονάδων" τόνισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης. Όπως είπε ο κ. Κασαπίδης "καταφέραμε να πετύχουμε να αλλάξουμε το σχεδιασμό της ΔΕΣΦΑ και της ΔΕΔΑ να ξεκινήσουν οι εργασίες από το πρώτο στάδιο ανάπτυξης των δικτύων που αφορά τη Καστοριά το Άργος τους Μανιάκους και τα Γρεβενά γιατί  μπορούμε μέσω ΕΣΠΑ να χρηματοδοτήσουμε αυτές τις υποδομές και αναζητούμε τη τελική λύση για τον άλλον αγωγό από τον τερματικό σταθμό του Περδίκα από όπου θα τροφοδοτηθούν οι υποδομές των τηλεθερμάνσεων της Δυτικής Μακεδονίας για να μπορούμε να μιλάμε και για φθηνή θέρμανση".


Μετανάστες

"Θέση δική μου  είναι να αποφύγουμε τη μόνιμη εγκατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών στη Δυτική Μακεδονία καθώς η περιοχή μας βρίσκεται στην πιο δύσκολη στιγμή σε σχέση με τις άλλες περιοχές της Ελλάδας και αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην ιστορία της με την ανεργία να είναι στα ύψη, με το δημογραφικό πρόβλημα και τα προβλήματα στη γούνα να τη πυροδοτήσουμε με επιπλέον δυσκολίες οι οποίες θα μας φέρουν σε αδιέξοδα" τόνισε σε δήλωση του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης απαντώντας στα δημοσιεύματα που αναφέρουν τη Δημιουργία κέντρων φιλοξενίας σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Εξέφρασε δε την εκτίμηση του ότι θα εισακουστούν αυτές οι παραινέσεις που κάνουν γιατί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει ανάγκη από πραγματική ανάπτυξη.
www.ert.gr/florina

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ