ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ "Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ"


"Θέλω να διαβεβαιώσω τους φορείς και τους κατοίκους ότι υπάρχει η πολιτική βούληση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο θέμα που σας απασχολεί που είναι η επόμενη μέρα από την απολιγνιτοποίηση" τόνισε σε δηλώσεις του από την Φλώρινα ο Υφυπουργός Εσωτερικών - Υπουργός Μακεδονίας -Θράκης Θεόδωρος Καράογλου αναφερόμενος στο θέμα της ενέργειας. Υπογράμμισε δε ακόμα πως ήδη η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα ειδικό πρόγραμμα για τη μεταλιγνιτική εποχή έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα με την απώλεια θέσεων εργασίας και να δοθεί λύση με την ανάπτυξη της περιοχής σε άλλους τομείς.
  "Όλοι οι φορείς της περιφέρειας έχουν τη γνώση, τη θέληση και τη διάθεση για να αγωνιστούν για την ανάπτυξη" σημείωσε τέλος αναφέροντας ότι "στοχεύουμε να δοθούν κίνητρα για να γίνουν επενδύσεις, όμως θα πρέπει να γίνει  πολύ καλή προετοιμασία για την απολιγνιτοποίηση, έτσι ώστε να μην αυξηθεί η ανεργία, που είναι ήδη σε υψηλό ποσοστό, και να γίνουν όλα εκείνα που πρέπει για την περαιτέρω ανάπτυξη της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας.Δεν ήρθα ως Άγιος Βασίλης να φέρω δώρα αλλά να ακούσω και να καταγράψω τα προβλήματα έτσι ώστε να τα προωθήσω στον Πρωθυπουργό και τη κυβέρνηση. Θα αγωνιστώ να πείσω τη κυβέρνηση να βοηθήσει για την επίλυση των προβλημάτων".
Ανέφερε ακόμα ότι η Δυτική Μακεδονία δε θα ερημώσει την επομένη μέρα από την απολιγνιτοποίηση καθώς έχουν εξασφαλιστεί 4 δις εκατ. με τα οποία θα προχωρήσει  το σχέδιο δίκαιης μετάβασης και η Φλώρινα θα πάρει το κομμάτι που της αναλογεί. Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή, όπως σημείωσε τέλος ο κ. Καράογλου, είναι να βρεθεί λύση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκύψουν από τη παύση λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου Φιλώτα τον Απρίλιο του 2020 έτσι ώστε να μην χαθούν θέσεις εργασίας και να μεταβεί ομαλά η περιοχή στην απολιγνιτοποίηση.
Σχετικά με το  Μεταναστευτικό και την αντιμετώπιση του κορωνοιού  ο κ. Καράογλου είπε ότι " τα δύο μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τη χώρα θα αντιμετωπιστούν σύντομα και  η ελληνική οικονομία θα πάρει μπροστά,θα αλλάξουμε σελίδα και θα προχωρήσουμε στο σχεδιασμό μας για την ανάπτυξη της χώρας όπου η Φλώρινα και η Δυτική Μακεδονία θα έχουν εξέχουσα θέση στην εξέλιξη αυτή".
Πηγή:www.ert.gr/news/florina

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)