ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΔΙΚΑΙΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΚΩΣΤΑ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Ο Συντονιστής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Κωνσταντίνος Μουσουρούλης, μετά τη μεσολάβηση του Σαββατοκύριακου, επέστρεψε σήμερα Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 στην Π.Ε. Φλώρινας, προκειμένου να αποκτήσει ακόμα πιο εμπεριστατωμένη εικόνα για την κατάσταση των παραγωγικών δυνάμεων της.
Το πρόγραμμα αρχικά περιλάμβανε ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, με θέμα το οργανωτικό και κανονιστικό πλαίσιο του σχεδίου για τη δίκαιη μετάβαση της περιοχής στημεταλιγνιτική εποχή. O κ. Μουσουρούλης μεταξύ άλλων παρουσίασε τους υφεσιακούς δείκτες που εμφανίζει η ζήτηση και οι εργασίες εξόρυξης του λιγνίτη. Τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός παραγωγικού μοντέλου που θα βασίζεταιστο ανθρώπινο δυναμικό, την καινοτομία, την έρευνα , τη βιομηχανία, τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα.
Επίσης αναφέρθηκε στα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα αξιοποιηθούν προς αυτή τη κατεύθυνση.
Με την σειρά του ο κ. Κασαπίδης, υπογράμμισε ότι μετά το καλοκαίρι θα γνωστοποιηθεί η πορεία που θα ακολουθηθεί και θα περνάει μέσα από την επιστήμη, την τεχνολογία, τον πρωτογενή τομέα, τις υποδομές και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, με στόχο να καλυφθούν οι χαμένες θέσεις εργασίας και το παραγόμενο εισόδημα.
Εν συνεχεία ο κ. Μουσουρούληςσυνοδευόμενος από τονΠεριφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργο Κασαπίδη, τονχωρικό Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Φλώρινας κ. Ιωάννη Κιοσέ, τον Αντιπεριφερειάρχη Γεωργική Ανάπτυξης κ. Βασίλειο ΆμπατονΑντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, κ. ΓιώργοΒαβλιάρακαι τονΠεριφερειακό Σύμβουλο κ. Σωτήριο Βόσδουεπισκέφτηκε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της επεξεργασίας ορυκτών βιομηχανικών προϊόντων, των μηχανοκατασκευών και της παρασκευής τροφίμων/μεταποίησης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ