ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Π.ΠΕΡΚΑ ΣΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΕΞΑΡΣΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Προστασίας του πολίτη Νίκο Χαρδαλια για την αναγκαιοτητα άμεσων ενεργειών από πλευράς της κυβέρνησης σχετικά με την έξαρση της πανδημίας στην ΠΕ Φλώρινας, απέστειλε η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα. 
Μεταξύ άλλων η κα. Πέρκα αναφέρει "είναι αναγκαία και άμεση η ενίσχυση των δομών υγείας της περιοχής με προσωπικό και εξοπλισμό, η δημιουργία κλινών ΜΕΘ, η επίταξη και η επιστράτευση του ιδιωτικού τομέα, η επιτάχυνση εξαγωγής των αποτελεσμάτων των test με επάρκεια αντιδραστηρίων αλλά και η λήψη αντισταθμιστικών μέτρων για στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας". 
Προτρέπει δε τον Υφυπουργό για άμεση διεξαγωγή δωρεάν τεστ προς τους πολίτες της περιοχής μου, ώστε να εξεταστεί ο πληθυσμός της Φλώρινας, πράγμα που αποτελεί άμεση αναγκαιότητα για την υγειονομική προστασία της. 

απέστειλε σήμερα ανοικτή επιστολή προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά σχετικά με την έξαρση της πανδημίας στην ΠΕ Φλώρινας και την αναγκαιότητα άμεσων ενεργειών από πλευράς της κυβέρνησης.


Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:


ΠΡΟΣ:

τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων

κ. Νίκο Χαρδαλιά


ΚΟΙΝ:

στα ΜΜΕΑξιότιμε κ. Υφυπουργέ,Κατά την από 20/11/2020 δήλωσή μου για την έξαρση της πανδημίας στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, τονίζω ότι εκτός από τις εύλογες προτροπές προς όλους τους πολίτες για τήρηση των μέτρων και αυτοπεριορισμό, είναι αναγκαία και άμεση η ενίσχυση των δομών υγείας της περιοχής με προσωπικό και εξοπλισμό, η δημιουργία κλινών ΜΕΘ, η επίταξη και η επιστράτευση του ιδιωτικού τομέα, η επιτάχυνση εξαγωγής των αποτελεσμάτων των test με επάρκεια αντιδραστηρίων αλλά και η λήψη αντισταθμιστικών μέτρων για στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας.

Παρατηρώντας λοιπόν τις δύσκολες εξελίξεις και την συνεχιζόμενη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων που όπως στατιστικές έρευνες δείχνουν, κατατάσσουν την Π.Ε. Φλώρινας στις υψηλότερες θέσεις πανελλαδικά σε κρούσματα 7ημέρου, σας προτρέπω για άμεση διεξαγωγή δωρεάν τεστ προς τους πολίτες της περιοχής μου, ώστε να εξεταστεί ο πληθυσμός της Φλώρινας, πράγμα που αποτελεί άμεση αναγκαιότητα για την υγειονομική προστασία της.

Θεωρώντας ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ολιγωρίας στην δύσκολη πανδημική κρίση που βιώνουμε και ιδιαίτερα σε μία περιοχή όπου οι κλιματολογικές συνθήκες ευνοούν την διάδοση του ιού, αναμένω τις δικές σας ενέργειες που αφορούν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας.


Με εκτίμηση,


Η Βουλευτής Φλώρινας

Αναπλ. Τομεάρχης Ενέργειας & Περιβάλλοντος

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία


Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Η ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΣΣΑ ΦΑΝΗ ΜΟΤΕΣΝΙΤΣΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ "ΜΠΟΡΟΥΜΕ" ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

21η ΠΑΝΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΚΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ