ΕΡΏΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΉ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΏΡΙΝΑΣ Π. ΠΕΡΚΑ ΓΙΑ ΚΛΕΊΣΩ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΉΜΑΤΟΣ ΕΘΝΙΚΉΣ ΤΡΆΠΕΖΑΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Ερώτηση προς τον Υπ. Οικονομικών, η οποία αφορά στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην πόλη του Αμυνταίου εν μέσω πανδημίας και βίαιης απολιγνιτοποίησης, κατέθεσε η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα.

Η κ. Πέρκα καταθέτει τα στοιχεία που αφορούν στην οικονομική ζωή της ευρύτερης περιοχής του Αμυνταίου, την βίαιη απολιγνιτοποίηση που ήδη υπόκειται και ερωτά τον Υπουργό σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την απώλεια θέσεων εργασίας, για την υποβάθμιση στην οποία οδηγείται ο τόπος, αλλά και πως θα εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του με την απώλεια του ενός εκ των δύο καταστημάτων τραπεζών της περιοχής.

Κατόπιν όλων αυτών ερωτάται ο Υπουργός προς τον Υπουργό Οικονομικών σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί, ώστε να αποτρέψει την περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής του Δήμου Αμυνταίου Φλώρινας, στην οποία θα οδηγήσει το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος;



Στο πλαίσιο της βίαιης απολιγνιτοποίησης που υλοποιείται και με δεδομένο ότι η περιοχή του Αμυνταίου υφίσταται ήδη τις επιπτώσεις της, πως θα διευκολύνει την κατάθεση επενδυτικών προτάσεων και λήψης επιχορηγήσεων, χωρίς την απαιτούμενη ύπαρξη καταστήματος Εθνικής Τράπεζας σε όλη την πόλη του Αμυνταίου και αν κρίνει πως ένα μόνο κατάστημα τράπεζας μπορεί να εξυπηρετήσει αυτά τα δεδομένα και μάλιστα εν καιρώ πανδημίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)