ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : «ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΔΙΑΓΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΕΟΝ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΤΟΥΣ »

Το νοσοκομείο και ο τόπος μας διάγουν μια από τις πλέον κρίσιμες και δυσάρεστες περιόδους τους. Τα κρούσματα κορωναϊου στην ΠΕ Φλώρινας, ως γνωστόν τις τελευταίες ημέρες καλπάζουν και απαιτείται χρόνος για να μειωθούν. Τα 502 κρούσματα στις 19 ημέρες του Νοεμβρίου (μ.ο. 26,4 ημερησίως) και τα 287 της τελευταίας εβδομάδας (μ.ο. 41,1 ημερησίως) μας κατατάσσουν ενδεχομένως στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά, αναλογικά με τον πληθυσμό. Και όμως υπάρχουν και άλλα επιβαρυντικά στοιχεία. Νοσηλεύονται σε σταθερή βάση περισσότερα από 20 κρούσματα στις περίπου 40 διαθέσιμες κλίνες κορωναϊου. Σήμερα νοσούν περισσότεροι από 20 συνάδερφοι μας, άλλοι τόσοι βρίσκονται σε δικαιολογημένη καραντίνα και η επάρκεια σε ανθρώπινο δυναμικό αμφισβητείται έντονα. Η έλλειψη τμήματος ΜΕΘ οδήγησε σε δημιουργία διαθεσιμότητας ελάχιστων κλινών αυξημένης αναπνευστικής υποστήριξης ώστε να κερδίζεται χρόνος σε διασωληνωμένους ασθενείς που χρήζουν διακομιδής σε ΜΕΘ. Δεκάδες ασθενείς προσέρχονται στα επείγοντα χωρίς να διασφαλίζονται απόλυτα από βροχές κρύο κτλ , προσπαθώντας όλοι μας να μειώσουμε την αναμονή τους εκεί.


Έχουμε επανειλημμένως τονίσει τις διαχρονικές παθογένειες του ΕΣΥ, με κυριότερες την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση. Επιβάλλονται: η δημιουργία, όσο το δυνατόν περισσότερων κλινών ΜΕΘ, η άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, η μονιμοποίηση των συμβασιούχων υπάλληλων που αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, η διασφάλιση επάρκειας σε μέτρα ατομικής προστασίας, η καθολική ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα Ακόμη χάθηκε πανελλαδικά η ευκαιρία να εκπαιδευτεί κατάλληλος αριθμός προσωπικού ώστε να στελεχώσει τις ΜΕΘ. Δεν σχεδιάστηκαν πανελλαδικά με ασφάλεια κλινικές νοσηλείας περιστατικών κορωνοϊού και έτσι οι εργαζόμενοι συνάδερφοι μας αναγκάζονται:
Να «παλεύουν» με αυταπάρνηση δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους για να φροντίσουν, εν δυνάμει, πολύ σοβαρά περιστατικά.
Να προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουν μια κλίνη ΜΕΘ σε άλλο μεγαλύτερο νοσοκομείο μέσω πολύωρης επικοινωνίας ώστε να διακομιστεί περιστατικό που χρειάζεται αυξημένη φροντίδα, χωρίς να θεωρείται – αυτές τις ημέρες- εξασφαλισμένη η επιτυχία της προσπάθειας αυτής
Να δημιουργούν ειδικές κλίνες αυξημένης αναπνευστικής φροντίδας για ολιγόωρη φιλοξενία περιστατικών πριν τη διακομιδή τους
Να ανησυχούν για την επάρκεια Μέσων Ατομικής Προστασίας καθώς ο ρυθμός κατανάλωσής τους, τις τελευταίες ημέρες, καλπάζει απολύτως δικαιολογημένα.
Συνεπώς εμείς πήραμε την υπεράσπισή της υγείας και της ζωής μας στα χέρια μας. Από εσάς τους συμπολίτες μας θα παρακαλούσαμε να:
Αντιληφθείτε το μέγεθος του προβλήματος και να μένετε σπίτι τηρώντας σε απόλυτο βαθμό τα μέτρα προστασίας
Χρησιμοποιείτε σωστά και συνεχώς τα ατομικά μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις κλπ.)
Να μην υποτιμήσετε τυχόν αθώα, αλλά επίμονα, συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού και να ζητάτε ιατρική φροντίδα γιατί οι ενδεχόμενες επιπλοκές καιροφυλακτούν
Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους προσέφεραν και προσφέρουν μικρές ή μεγάλες χορηγίες, τονίζοντας ότι εξειδικευμένα είδη ατομικής προστασίας (στολές ή ειδικές μάσκες) είναι αυτά που η αλυσίδα ανατροφοδότησής τους κινδυνεύει λόγω υπερβολικά αυξημένων αναγκών.

Οφείλουμε να εξάρουμε την αυταπάρνηση και τη μαχητικότητα των συναδέρφων μας στην πτέρυγα κορωναϊου, τη μεθοδικότητα των συναδέρφων μας στη διερεύνηση των περιστατικών και την υποστήριξη και αέναη βοήθεια όλων των συναδέρφων όλων των τμημάτων. Λειτουργούμε στα όρια μας και ανησυχούμε αλλά δεν θα επιτρέψουμε να πέσει η ψυχολογία μας όσο δύσκολο και αν είναι αυτό. Όλοι, ως δυνατοί κρίκοι μιας αλυσίδας, ευελπιστούμε ότι θα αντέξουμε.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Πλιάτσικας Ιωάννης

Η Γραμματέας

Δράγου Ευφροσύνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)