Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου το εξ αποστάσεως σεμινάριο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία σε στελέχη της Αστυνομίας που υπηρετούν στην περιοχή της Φλώρινας.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες ενημερώθηκαν για τις πτυχές της βίας κατά των γυναικών, τόσο μέσα στην οικογένεια, όσο και στην κοινωνία, αλλά και τους τρόπους παρέμβασης και υποστήριξης των γυναικών μέσα από δομές όπως αυτές του Πανελλαδικού Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, μέλος τους οποίου είναι και το Συμβουλευτικό Κέντρου του Δήμου Φλώρινας.

Στο σεμινάριο διάρκειας 180’ λεπτών, συμμετείχαν είκοσι (15) αστυνομικοί από τα Αστυνομικά Τμήματα Φλώρινας, Πρεσπών και Βεύης, του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας.

Η δράση αυτή, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασία του ΣυμβουλευτικούΚέντρου με το Γραφείο Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, μιας νέας δομής που έχει ως στόχους, μεταξύ άλλων, την προστασία και την υποστήριξη των θυμάτων, με έμφαση και στην πρόληψη της δευτερογενούς θυματοποίησης, την ενθάρρυνση και την καλύτερη διαχείριση των καταγγελιών, αλλά και την πρόληψη και την αντιμετώπιση των εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας.

Ως Συμβουλευτικό Κέντρο ευχαριστούμε θερμά την κα Αλεξία Σελεμίδου - Ανθ/μο από το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας για την συνεργασία, καθώς και όλους και όλες έλαβαν μέρος.
Ενημερωτικά:

Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Φλώρινας*

Κοντόπουλου 49, Φλώρινα Τ. 2385024081 F. 2385024083

Email: symv.kentro.flo@gmail.com

Blog: http://womenaidflorina.blogspot.gr/

FB: https://www.facebook.com/symvouleutikokentroflorinas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.