ΤΙΣ ΟΙΚΙΕΣ ΣΤΑ ΒΑΛΤΟΝΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης, επισκέφθηκε την τοπική κοινότητα Βαλτονέρων του Δήμου Αμυνταίου. Με τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Κώστα Μελισανίδη , επισκέφτηκαν οικίες και κτίσματα, τα οποία έχουν υποστεί ρωγμές από την ύπαρξη του ρήγματος που υπάρχει στο χωριό λόγω δραστηριοτήτων της ΔΕΗ. 
Ο Πρόεδρος επισήμανε την δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας, οι οποίοι ζουν καθημερινά με τον φόβο εμφάνισης νέων ρωγμών και με ενδεχόμενες καταρρεύσεις κτισμάτων.
Ο κ. Αντωνιάδης δήλωσε πως γνωρίζει καλά τα προβλήματα του χωριού, αναγνωρίζοντας παράλληλα το δίκαιο των αιτημάτων των κατοίκων. Τόνισε ότι, τα Βαλτόνερα είναι ένα χωριό που έχει βιώσει μόνο τα αρνητικά αποτελέσματα της δραστηριότητας της ΔΕΗ χωρίς να έχουν λάβει αυτά που τους αναλογούν από την πολιτεία.

Συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι πιέσεις προς το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την ΔΕΗ ( στα πλαίσια των ευθυνών που τους αναλογούν), σε συνεργασία με την περιφερειακή και την δημοτική αρχή έτσι ώστε να γίνουν οι ενέργειες που απαιτούνται για την προστασία της ζωής των κατοίκων και των περιουσιών τους.

Για το λόγο αυτό στο προσεχές διάστημα θα υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τον νέο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα Κωνσταντίνο (όπως συμφωνήθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του βουλευτή στον κ. υπουργό), προκειμένου ο σχεδιασμός των επόμενων κινήσεων και οι ενέργειες που απαιτούνται ( αποζημιώσεις κατοίκων, κατασκευή αρδευτικού δικτύου κ.α) να δρομολογηθούν, έτσι ώστε να δοθούν οι λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν επί σειρά ετών την κοινότητα Βαλτονέρων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ